Cât de multă smântână se pune în ciorba de burtă. Doar așa va ieși pufoasă

Ana-Maria Tudor 30.08.2023, 15:48
Cât de multă smântână se pune în ciorba de burtă. Doar așa va ieși pufoasă

Ciorba de burtă reprezintă una dintre mâncărurile tradiționale românești cu o popularitate crescută. Este prezentă în majoritatea meniurilor de la restaurante, dar poate fi pregătită cu ușurință și în propria bucătărie. Prin respectarea unor sfaturi simple, poți obține o ciorbă cu adevărat excepțională, poate chiar mai gustoasă decât cea servită în localuri.

Cât de multă smântână poți adăuga la ciorba de burtă

Ciorba de burtă reprezintă o delicatesă pe care gurmanzii o mănâncă cu foarte multă plăcere. Deși, poți să o comanzi și la restaurant, gospodinele o pot prepara în casă destul de ușor dacă țin cont de câteva secrete utile.

Ei bine, ciorba de burtă nu este atât de gustoasă fără hrean și smântână. Dacă vreodată ți-a trecut prin minte o întrebare referitoare la cantitatea de smântână pe care să o utilizezi în ciorbă, astăzi noi îți oferim un răspuns.

Fierbeți ciorba de burtă la foc mic
 

Citește și: Doi vloggeri canadieni, impresionați de ciorba de burtă din România: „Este viață!”

Doza de smântână necesară depinde de câtă ciorbă urmează să prepari. Pentru o cantitate de aproximativ un kilogram de burtă și un kilogram de oase de vită, cantitatea potrivită este în jur de 300 de grame de smântână integrală și două gălbenușuri de ou. Această combinație adaugă textură și gust rafinat ciorbei. Dacă dorești, la momentul servirii, poți adăuga în farfurie o porție suplimentară de smântână, pentru a intensifica savoarea după preferințe.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Află secretele unei ciorbe de burtă perfecte

Dacă ai în plan să pregătești o ciorbă de burtă acasă, vei avea nevoie de ingrediente de calitate și de respectarea unor principii pentru a obține o rețetă cu adevărat delicioasă.

În primul rând, este esențial să achiziționezi burtă proaspătă de vită, în loc de cea prefiartă și congelată. Alegerea burții proaspete va contribui semnificativ la gustul distinct al ciorbei, iar acest aspect se va remarca în mod vizibil în privința gustului.

Vezi și: Ingredientul de aur pe care să-l adaugi în ciorba de burtă. E marele secret al bucătarilor de top

Poți găsi burtă de vită curățată la măcelării, iar procesul de pregătire constă în înmuierea ei în apă cu oțet pentru a elimina mirosul specific. Totuși, adevărata savoare a ciorbei de burtă provine de la oasele de vită, care trebuie să fie prezente categoric în rețeta ta. Adăugarea unui rasol de calitate, provenit de la vită, va conferi ciorbei o aromă aparte și o consistență perfect echilibrată.

De asemenea, acum că ți-am spus cantitatea de smântână pe care să o utilizezi la ciorba de burtă, îți mai oferim un sfat, alege produsul cu cel mai ridicat conținut de grăsime.

Este important să ai suficientă smântână în rețetă pentru a obține o textură cremoasă. Dacă cantitatea de smântână este prea mică, ciorba ar putea să devină prea lichidă și să nu aibă consistența dorită.

Urmăriți Impact.ro și pe