Cât de importanți sunt, de fapt, muncitorii români pentru întregul continent. Raportul inedit al Parlamentului European

A fost stabilit cât de importanți sunt, de fapt, muncitorii români. Cel mai nou raport întocmit de către Parlamentul European arată că muncitorii din țara noastră asigură servicii vitale, la nivelul întregului continent.

Cât de importanți sunt, de fapt, muncitorii români pentru întregul continent

A fost stabilit recent că românii care asigură anumite servicii în multe țări europene au o importanță deosebită, la nivelul întregului continent. ”Muncitorii români asigură securitatea alimentară pentru întreaga Europă”, a fost admis în câteva rapoarte întocmite de curând, de către Parlamentul European.

Totodată, a fost stabilit de către comitetul pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale că urmează să fie discutate problemele, dar și presupusele încălcări legislative ale UE. Întrunirea urmează să aibă loc marți și va presupune și dezbaterea de probleme întâmpinate de către lucrătorii transfrontalieri. Parlamentul European a transmis toate acestea în această luni, prin intermediul unui comunicat publicat pe site-ul oficial. Au fost aduse în prim-plan inclusiv situațiile muncitorilor români care traversează adesea clipe riscante.

”În urma unor rapoarte tulburătoare despre situația precară cu care se pot confrunta potențialele sute de mii de lucrători transfrontalieri și sezonieri în UE, europarlamentarii vor dezbate cu Josip Aladrovic, ministrul croat al Muncii și al sistemelor de pensii, Nicolas Schmit, comisarul pentru locuri de muncă și drepturile sociale și Jordi Curell Gotor, director executiv interimar al Autorității Europene a Muncii cum să protejeze drepturile de muncă, sănătatea și siguranța acestor lucrători critici în timpul pandemiei”, este arătat în comunicat, potrivit g4media.ro.

Cât de importanți sunt, de fapt, muncitorii români pentru întregul continent. Raportul inedit al Parlamentului European

Problemele pe care muncitorii sezonieri și transfrontalieri le întâmpină vor fi dezbătute de către parlamentarii europeni

Raportul inedit al Parlamentului European

”Lucrătorii din România și alte state membre est-europene asigură o forță de muncă vitală la fermele din Germania, Franța și alte state membre și asigură securitatea alimentară în toată Europa. Alți lucrători, spre exemplu cei din Slovacia, oferă servicii de îngrijire socială și de lungă durată pentru persoanele în vârstă din Austria și alte state membre.

Comisia Europeană a emis linii directoare pentru a se asigura că lucrătorii mobili din UE care se califică drept lucrători critici în lupta împotriva COVID-19 pot ajunge la locul de muncă. Sectorul agroalimentar este un sector cheie inclus în aceste orientări, în special în ceea ce privește lucrătorii sezonieri.”, mai este menționat în comunicatul Parlamentului European.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI