Cât de bine se înțeleg turiștii străini cu românii. Clasamentul surpriză pentru țara noastră

Stan Filon 23.11.2022, 09:51
Cât de bine se înțeleg turiștii străini cu românii. Clasamentul surpriză pentru țara noastră

România se află pe primul loc în topul țărilor unde turiștii străini întâmpină cele mai mici obstacole lingvistice, potrivit unui clasament realizat de platforma de învățare a limbilor străine Preply. Cum s-a ajuns la această concluzie, vedeți în rândurile de mai jos.

Cât de bine se înțeleg turiștii străini cu românii

Așadar, platforma de învățare a limbilor străine Preply a făcut un studiu legat de problemele lingvistice întâmpinate de turiști și expați atunci când călătoresc sau se stabilesc într-o altă țară. Au fost analizate în total 29 de țări europene, în funcție de obstacolele lingvistice cu care s-ar putea confrunta turiștii sau expați, iar rezultatele sunt surprinzătoare, cel puțin pentru români.

În cadrul studiului au fost luate în considerare criterii precum dificultatea limbii, accentele și dialectele materne ale unei țări, combinându-le cu scorul de competență în limba engleză, dar și cu costul mediu al unei lecții de limbă.

Cat de bine se inteleg turistii straini cu romanii
Cat de bine se inteleg turistii straini cu romanii

România, locul I

Din toate calculele făcute de Preply a reieșit faptul că pe primul loc în clasament se află România, deoarece este cel mai puțin dificilă țară din Europa din punct de vedere lingvistic și al variantelor de comunicare, cu doar trei limbi vorbite în rândul populației și minorităților (română, maghiară și germană).

În plus, România are și cel mai mic număr de accente/dialecte și obține un scorul mediu în ceea ce privește competența locuitorilor la limba engleză. S-a mai constatat că o lecție privată de limba română costă în medie 15 euro per ședință, clasându-se pe locul al treilea în Europa la acest capitol.

În clasamentul celor mai ușor de navigat țări din punct de vedere lingvistic, România este urmată de Irlanda, Portugalia și Serbia – ultimele două clasându-se pe locul trei.

La polul opus regăsim Republica Cehă, care se clasează pe primul loc ca fiind cea mai dificilă țară în ceea ce privește obstacolele lingvistice. Lecțiile private de limbă pot costa în medie până la 72 de euro și, deși țara înregistrează o singură limbă (cehă), Republica Cehă are 26 de dialecte și accente vorbite în total. Franța și Elveția completează podiumul celor mai dificile destinații din punct de vedere ligvistic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...