Cât costă ursitoarele la botez în 2022. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru o reprezentație de câteva minute

Ioana Bucur 14.08.2022, 22:00
Cât costă ursitoarele la botez în 2022. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar pentru o reprezentație de câteva minute

Cât costă ursitoarele la botez în 2022? În ultimii ani, zânele din povești sunt aproape nelipsite de la prima mare petrecere din viața unui bebeluș. Din primăvara acestui an, odată cu ridicarea restricțiilor impuse în perioada pandemiei, cererea a crescut din nou. Care este criteriul în funcție de care variază tarifele.

Cât costă ursitoarele la botez în 2022

Ridicarea restricțiilor impuse în ultimii doi ani, în contextul situației epidemiologice, a însemnat reluarea petrecerilor și evenimentelor cu un număr mare de participanți, în această categorie fiind incluse și botezurile.

Nelipsite de la prima mare petrecere din viața unui bebeluș sunt ursitoarele. Îmbrăcate în rochii colorate și intrând în pielea personajelor, zânele fermecate fac deliciul celor mici, dar și al adulților.

Pentru a pune la punct detaliile unui moment artistic ce durează doar câteva minute, este nevoie de zeci de ore de repetiții. Câteva studente la actorie au reușit să îmbine abilitățile învățate în facultate cu activitatea ce le mai rotunjește veniturile lunare.

„Pe cât de puțin pare că durează momentul ăsta, e foarte multă muncă în spate, pentru că noi singure ne-am scris textul, apoi am stat să îl învățăm”, a explicat una dintre studentele care se transformă în zâne, potrivit stirileprotv.ro.

În lunile de vară, ursitoarele pot avea și zece evenimente într-o singură zi. O diferență uriașă în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, când petrecerile la care erau solicitate puteau fi numărate pe degetele de la o mână.

„Zilnic mă contactează părinți, nași, bunici, ca să ne invite la eveniment. Calitatea face diferența, cu siguranță”, a explicat Olga Moroșan, manager.

Dacă te întrebi cât costă ursitoarele la botez în 2022, trebuie să înțelegi că tariful variază. Astfel, pentru o singură reprezentație, prețurile pornesc de la 400 de lei și pot ajunge până la 1.000 de lei, în funcție de numărul zânelor care îi distrează pe cei mici, dar și pe adulți.

Cât costă ursitoarele la botez în 2022
Ursitoare la botez

Ce spun psihologii despre această tradiție

Textul pregătit de ursitoare la un botez este, de cele mai multe ori, legat de sănătate, iubire, familie, frumusețe, profesie, abilități sociale, înțelepciune. Unele numere includ și o ursitoare rea, care are replici răutăcioase, dar care este redusă la tăcere și izgonită – o dovadă a binelui care poate mereu alunga forțele malefice din viața unui copil.

„Mă întreabă unde locuiesc, unde îmi sunt aripile, ce putere am, ce vrăji pot să fac și stau și discut cu ei, este foarte plăcut”, a povestit tânăra care joacă rolul ursitoarei malefice.

„Astfel de petreceri au un impact semnificativ, în primul rând asupra psihicului celor mici, întrucât îi ajută să se relaxeze într-un mod inedit”, a explicat Irina Mitrea, psiholog, pentru sursa citată.

Tradiția spune că ursitoarele se cheamă la patul bebelușul în cea de-a treia sa zi de viață de către nașă. Ele trebuie primite cu o masă bogată pe care să fie puse prăjituri, vin, flori și orice consideră că le-ar face plăcere. Ele își fac apariția noaptea, iar după aceea nașa o întreabă pe mamă ce a visat și îi spune ce au prezis zânele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...