Cât costă un implant dentar și cât durează o astfel de operație

Emanuela Pană 27.12.2020, 19:03

Având o rată de succes de peste 96% confirmată statistic, nu e de mirare că implantul dentar a devenit opțiunea multora dintre cei ce și-au pierdut dinții naturali. Dacă stomatologul și implantologul au hotărât că te numeri printre candidații pentru implant, probabil că vrei să știi detalii precum prețul, cum se desfășoară procedurile medicale și cât durează, sau cât timp rezistă un implant dentar. Toate aceste informații și multe altele, în continuare.

Cât costă un implant dentar

Dacă te confrunți cu probleme cu dantura și crezi ai nevoie de un implant, trebuie să știi că, de obicei, prima consultație este gratuită și are ca scop evaluarea tuturor aspectelor ce țin de eligibilitatea unui pacient pentru implantul dentari și planul de tratament. Printre factorii care pot împiedica o astfel de procedură se numără vârsta, anumite boli cronice sau parodontale cu un diagnostic clar, precum și alte obiceiuri care nu dau șanse de reușită implatului dentar (fumatul, consumul de alcool, bruxism). În astfel de cazuri, pacientului i se recomandă o altă alternativă: proteze fixe, scheletale, mobile, punți, proteze totale, etc.

Te întrebi ce este, de fapt, implantul dentar? Ei bine, este vorba despre un șurub realizat dintr-un aliaj de titan, care are ca scop înlocuirea rădăcinii unui dinte pierdut. Operația de inserare a implantului nu este una dificilă și începe printr-o incizie gingivală prin care gingia este data la o parte pentru a descoperi osul. Ulterior, se pregătește zona de inserare cu ajutorul unor freze speciale cu răcire cu ser fiziologic.

Următorul pas constă în inserarea implantului de titan în osul maxilar sau mandibular. Menționăm că reușita și longevitatea implantului sunt în strânsă legătură cu calitatea acestuia, motiv pentru care foarte multe clinici dentare lucrează cu mărci renumite precum Nobel Biocare, producator suedez de implanturi de ultimă generație, sau Bicon, producător american consacrat. Cel din urmă oferă garanție pe viață la un pret mediu de 600 euro per implant.

În mare, prețul unui implant este dat de costul implantului propriu-zis plus prețul bontului protetic, la care se adaugă și prețul coroanei dentare, care se fixează pe implant prin bontul protetic. Prețul unui implant variază de la clinică la clinică și este cuprins între 300 si 2.000 Euro.

Citește și: „Am rămas fără dinți în pandemie“. Cine este vedeta din România care acuză medicul că i-a distrus dantura. A trăit clipe cumplite

Cât durează operația de inserare a unui implant

După cum spuneam, implantul dentar a devenit un tratament des folosit în clinicile stomatologice. Astfel, dacă totul este pregătit și nu sunt necesare alte intervenții complementare, întreaga procedură chirurgicală de montare a implanturilor poate dura de la 45 de minute la 3 ore.

Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar
Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar

Menționăm că intervenția propriu-zisă de inserare a unui implant dentar nu doare, pentru că se realizează sub anestezi locală și utilizând substanțe moderne foarte eficiente.

Un implant dentar se consideră a fi reușit dacă rezistă un timp mediu de 10 ani. Acesta poate rezista, însă, chiar și mai mult, dacă este bine întreținut și dacă pacientul adoptă o igienă orală ireproșabilă. Există cazuri de pacienți a căror implanturi dentare au rezistat 25-30 de ani, cu toate că materialele din care erau confecționate acestea nu erau la fel de bine studiate și de moderne ca cele din ziua de azi.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Emanuela Pană
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, Emanuela Pană s-a alăturat echipei Impact în anul 2020, din dorința de a fi...