Cât costă tricoul purtat de Iohannis la strâns gunoaie de pe marginea drumului. Suma îi va înfuria pe români

Ana Anitoiu 09.06.2021, 20:07
Cât costă tricoul purtat de Iohannis la strâns gunoaie de pe marginea drumului. Suma îi va înfuria pe români

Președintele României, Klaus Iohannis, a strâns gunoaie de pe malul râului Argeș, în județul Ilfov, în cadrul campaniei ”Let’s Do It, Romania!”, dar nu oricum, ci îmbrăcat cu un tricou de firmă al cărui preț ar putea înfuria mulți români.

Klaus Iohannis, după ce a strâns gunoaie: ”Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător”

Președintele României a strâns gunoaie dintr-o zonă greu accesibilă, pe malul râului Argeș, în apropierea localității Dărăști, județul Ilfov. Șeful statului a spus că depinde de fiecare dintre noi să avem grijă de mediul înconjurător, precizând că nu există viaţă sănătoasă fără un mediu sănătos.

”Am venit astăzi, aici, ca să adunăm gunoaie aruncate de concetăţeni de-ai noştri care încă nu au înţeles, din păcate, că natura nu este groapă de gunoi. (…) Marginea drumului nu este groapă de gunoi, albia râului nu este groapă de gunoi. Depinde de noi să avem grijă de mediul înconjurător. Nu e suficient să ne enervăm dacă vedem o grămadă de gunoaie lăsate de cineva care atât a înţeles. Trebuie să facem ceva. Acest «să facem ceva» poate să aibă forma acţiunii de astăzi”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Agerpres.

Cat costa tricoul purtat de Iohannis la strans gunoaie de pe marginea drumului
Klaus Iohannis, la strans gunoaie

Klaus Iohannis, apel către autoritățile locale

De asemenea, Klaus Iohannis a făcut un apel către autoritățile locale să organizeze astfel de acțiuni de colectare a gunoaielor. Șeful statului a precizat că și cadrele didactice trebuie să se implice și să își facă elevii să înțeleagă că nu pot arunca gunoaie în natură.

“Depinde foarte mult de primar, de consilierii locali să organizeze acţiuni de colectare a gunoaielor, a deşeurilor. Depinde foarte mult de dascăli să facă muncă de conştientizare în şcoală, ca tinerii să înţeleagă că locul gunoaielor şi deşeurilor nu este în natură, ci acolo unde ele se colectează. Sigur, aceste centre trebuie organizate iarăşi de autorităţi. Vedeţi că este un întreg circuit pe care trebuie să-l avem şi noi în România. Este momentul pentru acţiuni decisive şi pentru a încuraja astfel de acţiuni”, a mai spus Klaus Iohannis.

Cât costă tricoul purtat de Iohannis la strâns gunoaie

În ciuda faptului că a mers să strângă gunoaie, Klaus Iohannis a purtat un tricou de firmă și o pereche de blugi de culoare închisă. Tricoul ales de președinte pentru această ocazie a fost unul polo Ralph Lauren.

Conform site-ului producătorului, tricoul purtat de Iohannis la strâns gunoaie, de culoare albastru deschis, costă nu mai puțin de 95 de dolari americani. Adică aproximativ 400 de lei. Vezi AICI cum arăta Klaus Iohannis la 17 ani!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...