Cât costă taxa de acces pe plaja Corbu 2022. Amenzi uriașe pentru camparea în locuri neamenajate

Ana Anitoiu 09.07.2022, 11:36
Cât costă taxa de acces pe plaja Corbu 2022. Amenzi uriașe pentru camparea în locuri neamenajate

Persoanelor care plănuiesc să petreacă timp pe litoralul românesc, dar nu în zonele populare, ci mai degrabă într-un loc liniștit, le-ar putea fi util să știe cât costă taxa de acces pe plaja Corbu 2022, ce este izolată și face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării.

Cum se poate plăti taxa de intrare pe plaja Corbu

Cei care vor să se relaxeze la mare și să se bucure de un adevărat spectacol al naturii pot alege plaja sălbatică și izolată Corbu. Însă, accesul nu este gratuit, ci se percepe o taxă de intrare. Aceasta poate fi plătită online, pe loc, precum și prin SMS.

Cei care vor să achite taxa de intrare pe plaja Corbu prin SMS trebuie să trimită următorul text, în funcție de numărul de zile pe care vor să îl petreacă acolo: „TUR1 urmat de Nume și Prenume (Ex: TUR1POPESCU ION)”, pentru permise valabile o zi; „TUR7 urmat de Nume și Prenume”, pentru 7 zile; sau „TURAN urmat de Nume și Prenume”, pentru un an, pentru turiști.

Pentru mașini sau ambarcațiuni este nevoie de un SMS separat: „AUTOAN urmat de Nr. înmatriculare autovehicul”, pentru permise de acces auto de un an; „AMB7 urmat de date identificare ambarcațiune (tip barcă, număr înmatriculare sau nume barcă)”, pentru permise acces ambarcațiune timp de șapte zile; AMBAN urmat de date identificare ambarcațiune, pentru pentru permise acces ambarcațiune de un an.

Cat costa taxa de acces pe plaja Corbu 2022
Plaja Corbu 2022. Foto: Captura YouTube

Cât costă taxa de acces pe plaja Corbu 2022

Persoanele care vor să petreacă timp pe plaja Corbu trebuie să știe că tariful unui astfel de SMS pentru obținerea permisului de acces variază în funcție de solicitarea făcută, după cum urmează, potrivit ego.ro:

  • TUR1 – Pentru acces în RBDD turist 1 zi: 1.05 EUR + TVA
  • TURAN – Pentru acces în RBDD an: 6.30 Euro + TVA
  • AUTO1 – Pentru acces în RBDD 1 zi: 2.10 Euro + TVA
  • AUTOAN – Pentru acces în RBDD an: 20.30 Euro + TVA
  • AMB7 – Pentru acces în RBDD 1 săptămână: 4.20 Euro + TVA
  • AMBAN: 20.30 Euro + TVA

Ce amenzi uriașe pot fi date pe Plaja Corbu 2022

Întrucât plaja Corbu este una dintre plajele sălbatice din România, face parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și este arie protejată, persoanele care ajung aici pot primi amenzi uriașe în cazul în care nu respectă regulile. Cei care vor să campeze pot închiria locuri în camping-uri special amenajate în apropierea plajei.

Începând de la 1 iulie, cuantumul amenzilor ce pot fi date pe plaja Corbu a crescut. Camparea în locuri neamenajate sau pe plajă se sancționează cu 6.000 de lei. Amenzile sunt și mai mari pentru persoanele care lasă gunoiul pe plajă. Mai exact, de 10.000 de lei.

Distanța din Constanța până la Plaja Corbu este de 33 de kilometri. Ca să ajungă acolo, turiștii trebuie să treacă prin stațiunea Mamaia, iar în plin sezon, cel mai probabil vor fi nevoiți să aștepte destul de mult în trafic până o vor depăși. La destinație se ajunge, în medie, în aproximativ o oră, cu mașina.

Însă, drumul către Plaja Corbu este plin de gropi și denivelări, iar marcajul de pe șosea abia se mai observă. Din localitatea Corbu, pe drumul ce duce efectiv spre plajă, format din dale de beton, nu are loc decât o singură maşină.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...