Cât costa șpaga pentru a fi angajat la ambulanță în județul Neamț. Opt persoane au fost reținute

Ana Anitoiu 27.05.2022, 18:20
Cât costa șpaga pentru a fi angajat la ambulanță în județul Neamț. Opt persoane au fost reținute

Opt persoane au fost reținute pentru 24 de ore de procurorii DNA, după ce ar fi dat mită pentru a fi angajate la substația Târgu Neamț a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț. Șpaga pentru angajare ar fi fost considerabilă.

Cât ar fi costat șpaga pentru angajarea la ambulanță în Neamț

Conform DNA, procurorii Serviciului teritorial Bacău au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a opt persoane. Toate acestea ar fi fost angajate în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Neamț – Substația Târgu Neamț după ce ar fi dat mită ca să obțină locurile de muncă.

Potrivit procurorilor, în mai 2022, cele opt persoane ar fi remis managerului general interimar al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, prin intermediul unei inculpate, suma de 6.000 de euro de persoană, în total 48.000 de euro.

Abia în schimbul acestor bani, cele opt persoane ar fi fost declarate admise la un concurs organizat pentru ocuparea unor locuri de muncă pe o perioadă nedeterminată, pentru personalul sanitar și sanitar auxiliar, în Substația Târgu Neamț a Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț.

Cat costa spaga pentru a fi angajat la ambulanta in judetul Neamt
Autoritatile au spus cum ar fi fost impartiti banii

Cine ar fi primit banii

Din suma de bani menționată, o inculpată ar fi remis, la data de 18 mai, 40.000 de euro managerului și 8.000 de euro unei alte inculpate, însărcinate la acel moment cu organizarea examenului pentru ocuparea locurilor de muncă.

Persoanele care au fost reținute vor fi prezentate, vineri, Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Direcția Națională Anticorupție a precizat într-un comunicat că managerul și alte două inculpate sunt cercetați în stare de arest preventiv.

Cât „costă” un post de infirmieră în Galați

Un caz similar a fost descoperit de oamenii legii, la începutul acestui an, în Galați. Însă, atunci, a fost vorba despre o femeie care a luat mită pretinzând că poate influența rezultatul unui concurs de angajare, pe un post de infirmieră. DNA a trimis-o în judecată.

Mai exact, într-o perioadă de cinci luni, această femeie a primit suma de 4.000 de euro de la o martoră denunţătoare, susținând că o poate ajuta să obțină postul de infirmieră la Spitalul Judeţean Galaţi, în baza relației apropiate pe care ar avea-o cu un medic.

„În perioada decembrie 2016 – mai 2017 inculpata a primit, pentru sine, suma de 4.000 de euro de la martora denunţătoare, după ce a lăsat să creadă că are influenţă asupra unui medic din cadrul Spitalului de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Galaţi, promiţându-i acesteia că îl va determina pe medicul respectiv să-i faciliteze reuşita la concursul organizat de instituţie în perioada 20.04.2017 – 02.06.2017 şi implicit, angajarea sa în cadrul spitalului pe un post de infirmieră”, a transmis DNA.

Poliţiştii DNA – Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi şi procurorul au încheiat cercetările în cadrul dosarului penal şi au întocmit rechizitoriul prin care această femeie a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...