Cât costă să vizitezi mormântul reginei Elisabeta a II-a. Prețul unui bilet, considerat de mulți destul de piperat

Badea Violeta 04.10.2022, 17:29
Cât costă să vizitezi mormântul reginei Elisabeta a II-a. Prețul unui bilet, considerat de mulți destul de piperat

Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață pe data de 8 septembrie 2022. Ea a fost cel mai longeviv monarh din Regatul Unit, cu o domnie de peste șapte decenii. După moartea monarhului, fiul ei cel mare, Charles, a preluat tronul. Acum, mormântul regretatei suverane ar putea deveni un fel de atracție turistică în Anglia. Iată cât costă să-l vizitezi!

Suma colosală pe care turiștii o plătesc pentru a vedea mormântul reginei Elisabeta a II-a

La sfârșitul săptămânii trecute, Casa Regală britanică a publicat o primă fotografie cu mormântul regretatei suverane. După zece zile de doliu și omagii, britanicii și-au luat rămas bun de la regina Elisabeta a II-a.

Funeraliile au avut loc pe data de 19 septembrie. Acum, regretata suverană își doarme somnul veșnic în Capela  Capela Regele George VI din incinta Castelului Windsor.

Tot acolo au fost înmormântaţi tatăl ei, regele George, regina mamă Elisabeta și regretatul ei soț, prințul Philip, care a decedat anul trecut la vârsta de 99 de ani.

Acum, monarhia va permite vizite la mormântul reginei Elisabeta a II-a. Cu toate acestea, oricine crede că acest lucru va fi gratuit se înșeală amarnic.

Citește și Tradiția de zeci de ani a reginei Elisabeta a II-a ar putea fi desființată. Decizia Camillei va cântări enorm, e o schimbare uriașă pentru monarhie!

Mormantul reginei Elisabeta a II-a
Mormantul reginei Elisabeta a II-a

Cum arată mormântul reginei Elisabeta a II-a

Piatra de marmură neagră belgiană din mormântul Reginei Elisabeta poartă inscripția cu numele defunctei, al soțului ei, Prințul Philip, precum și al părinților ei, George al VI-lea și Elisabeta, Regina Mamă. În locul unde se află piatra funerară, în Capela Regelui George al VI-lea, se află și cenușa Prințesei Margareta.

După moartea reginei, monarhia se așteptă ca mormântul să devină un fel de loc turistic în Anglia sau un loc de pelerinaj pentru oamenii din întreaga lume.

Prin urmare, autoritățile au decis să stabilească un preț de 28,50 de lire sterline. Acest tarif va fi valabil în weekend. În cursul săptămânii, turiștii vor trebui să achite 26,50 de lire sterline.

Copiii vor avea o reducere de 50% la vizitarea mormântului reginei Elisabeta a II-a. Locația se află la aproximativ 50 de kilometri de Londra, iar călătoria cu mașina durează circa 45 de minute. Pe rețelele sociale, mii de internauți și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu prețurile exorbitante.

 „Oamenii se vor îngrămădi la acest loc și se vor jupui la propriu pentru a-l vedea! Ar putea la fel de bine să se ducă la cimitirul local și să viziteze memorialul unui străin pe gratis! E o nebunie!”, a scris un utilizator Twitter.

„Nu este vorba deloc de profit! Doamne, cine percepe taxe pentru a vizita un loc de odihnă??”, a mai scris un al internaut.

Citește și Ce înseamnă să ”mori de bătrânețe” în 2022: motivul ciudat de pe certificatul Reginei Elisabeta a II-a!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...