Cât costă o noapte de cazare la mare de la 1 septembrie. Prețurile scad simțitor, începe ”Litoralul pentru toți”

Ana Anitoiu, Coteț Alexandru 30.08.2021, 14:29
Cât costă o noapte de cazare la mare de la 1 septembrie. Prețurile scad simțitor, începe ”Litoralul pentru toți”

Prețurile pentru o noapte de cazare la mare scad simțitor de la 1 septembrie, când va începe programul ”Litoralul pentru toți”. Iată până la cât vor coborî tarifele.

Câte locuri sunt la dispoziția turiștilor la prețuri mici pe litoralul românesc

Până acum s-au înscris în cea de-a 39-a ediție a programului ”Litoralul pentru toți” 42 de hoteluri din toate stațiunile. Împreună, acestea pun la dispoziția turiștilor un număr de aproximativ 3.400 de locuri pe noapte.

Aceste locuri de cazare la mare de la 1 septembrie vor fi vândute atât direct de hoteluri, cât și prin intermediul agențiilor de turism.

Cat costa o noapte de cazare la mare de la 1 septembrie. Preturile scad simtitor, incepe ”Litoralul pentru toti”
Bancnote numarate de o persoana

Cât costă o noapte de cazare la mare începând cu 1 septembrie

Mai exact, în cadrul programului ”Litoralul pentru toți”, ce va fi lansat de Federația Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), cei care vor merge la mare începând de la 1 septembrie vor plăti cu până la 70% mai puțin față de cât ar fi trebuit să achite în vârful de sezon.

Astfel, potrivit hotelierilor, o noapte de cazare la hotel în perioada 1 – 30 septembrie va avea prețuri ce vor porni de la 36 de lei. Cel mai ieftin pachet fără mic dejun poate fi cumpărat la un hotel de două stele din stațiunea Saturn și costă 72 lei/noapte pentru două persoane, dar condiția este ca sejurui să fie de cel puțin cinci nopți.

Ce așteptări au hotelierii pentru luna septembrie

În acest context, hotelierii se așteaptă la o lună aglomerată, cu un grad mediu de ocupare mai mare decât anul trecut, dar mai mic decât cel din 2019.

”Interesul ridicat manifestat de turişti îi determină şi pe hotelieri să menţină unităţile de cazare deschise până la finalul lunii septembrie.

Ne-am obişnuit în ultimii ani ca vremea să ţină cu turiştii şi în luna septembrie, astfel încât, conform prognozelor meteo actuale, aceştia se vor bucura de zile însorite la plajă până la sfârşitul lunii”, a spus Dragoş Răducan, prim-vicepreşedintele executiv al FPTR.

Estimările meteorologilor pentru luna septembrie

Potrivit estimării meteorologige pentru următoarele două săptămâni ce a fost publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), în Dobrogea vremea va fi caldă pe 31 august și 1 septembrie, cu temperaturi maxime situate între 26 și 28 de grade Celsius şi minime de 15 până la 19 grade Celsius.

Astfel, conform meteorologilor, pe litoralul românesc va fi mai răcoare va fi între 2 și 4 septembrie, când ziua vor fi cel mult între 21 și 23 de grade Celsius, iar noaptea între 11 și 16 grade Celsius.

Mai târziu, temperaturile vor crește ușor, regimul termic urmând să fie peste cel normal pentru prima jumătate a lunii septembrie. Vor fi posibile ploi în general slabe doar pe suprafeţe mici miercuri după-amiaza și în perioada 6- 7 septembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...