Cât costă, în medie, să închiriezi o sală în Casa Poporului. Ce evenimente se pot organiza la Parlament

Iancu Andreea 29.12.2021, 17:18
Cât costă, în medie, să închiriezi o sală în Casa Poporului. Ce evenimente se pot organiza la Parlament

Palatul Parlamentului, cunoscut și drept Casa Poporului, este o instituție care își deschide adesea porțile pentru cetățeni. Sălile somptuoase se dezvăluie în cadrul vizitelor, însă și atunci când sunt organizate diferite evenimente private. Puțini știu însă cât costă să închiriezi o sală în Casa Poporului, pentru ocazii speciale. Prețurile nu sunt deloc mici.

Cât te costă să închiriezi o sală în Casa Poporului. Prețurile pentru organizarea de evenimente nu sunt deloc mici

Dincolo de destinația sa politică, Palatul Parlamentului este gazda numeroaselor evenimente private. Printre fragmentele de istorie din vremea lui Nicolae Ceaușescu, mulți aleg să se bucure de petreceri organizate într-un cadrul unic, în una dintre sălile din Casa Poporului. Totuși, ca să închiriezi o sală în a treia cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, trebuie să scoți bani grei din buzunar.

Organizatorii de evenimente care pregătesc petreceri în cele mai mari săli din clădirea Parlamentului trebuie să contribuie cu aproape 5.000 de euro pentru a aduce publicului petreceri de Revelion sau târguri de nunți într-un cadru special. Sala Unirii, cea mai mare din întregul Parlament, are 2.200 de m pătrați. Podeaua și coloanele sunt din marmură, detaliile regăsite pe pereți sunt suflate cu aur, iar perdelele au fost cusute cu fir de aur. Petrecerile pot găzdui mai bine de 1.000 de invitați.

Cât costă să închiriezi o sală în Casa Poporului
Casa Poporului, sursă de venituri pentru Camera Deputaților

Camera Deputaților a încasat sume fabuloase în urma evenimentelor private

Petrecerile, conferințele, târgurile sau alte evenimente private organizate în incinta Palatului Parlamentului au adus venituri importante instituției. Casa Poporului a devenit gazda numeroaselor evenimente private, iar decorurile spectaculoase reprezintă principala atracție pentru organizatori și invitați.

Pe lângă cea mai grandioasă sală din cadrul Parlamentului, cea de-a doua ca mărime poartă numele domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Aceasta dispune de peste 1.800 de metri pătrați și poate suporta o capacitate de 1.200 de invitați. Priveliștea este cu adevărat spectaculoasă de la balconul grandios cu deschidere spre Piața Constituției.

De asemenea, mult mai mică, sala C.A. Rosetti dispune de aproximativ 1.400 de metri pătrați și a fost realizată pentru a primi până la 600 de invitați. Atracția principală a acestei săli o reprezintă candelabrul spectaculos ce cântărește 5 tone. Acesta este și cel mai mare din Casa Poporului.

În urma evenimentelor private organizate de-a lungul timpului în cadrul Palatului Parlamentului, Camera Deputaților a încasat sume impresionante. În 2018, aproape 3 miliarde de lei au ajuns în bugetul instituției, iar în 2019, puțin peste 2 miliarde de lei au venit ca urmare a exploatării spațiului generos din Casa Poporului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...