Cât costă, de fapt, o bere la Campionatul Mondial din Qatar. Nu se găsește deloc în supermarket

Ionuț Vieru 26.11.2022, 16:02
Cât costă, de fapt, o bere la Campionatul Mondial din Qatar. Nu se găsește deloc în supermarket

Campionatul Mondial din Qatar a început, iar majoritatea oamenilor nu se pot uita la un meci de fotbal fără o bere. Din fericire pentru fanii fotbalului, berea se găsește aproape în toate hotelurile, la restaurante importante și în multe alte locuri, însă care este prețul uneia?

Cât costă o bere la Campionatul Mondial din Qatar

Foarte mulți fani înfocați ai fotbalului au crezut că nu se va găsi deloc alcool în perioada Campionatului Mondial, Qatar fiind o țară musulmană. Cam toate țările au transmis această informație la adresa celor care urmau să plece spre Doha.

Cu toate acestea, FIFA a anunțat, cu doar două zile înainte de începerea Campionatului Mondial, că statul a revenit asupra deciziei de a permite alcool, astfel interzicând comercializarea băuturilor alcoolice la meciuri. Inițial acceptase doar vânzarea berii Budweiser, doar pe stadioane, în timpul meciurilor.

Prin urmare, suporterii echipelor de fotbal se așteptau că în Qatar să nu existe alcool. Odată ajunși în Doha, au descoperi contrariul. Alcoolul se găsește mai peste tot, chiar și în mai multe variante.

Puteți cumpără patru tipuri de bere în Doha. Prețurile pentru fiecare brand în parte, echivalentul în lei, este următorul:

  • Budweiser 500ml – 52 de lei
  • Stella Artois 330ml – 60 de lei
  • Corona 335ml – 60 de lei
  • Leffe Blonde 330ml – 60 de lei

De asemenea, un pahar de vin alb costă în jur de 70 de lei, vinul roșu în jur de 80 de lei, iar o sticlă de șampanie Taittinger Brut Reserve costă 1.300 de lei.

Citește și: Campionatul Mondial de Fotbal 2022 | Cristiano Ronaldo a doborât un nou record, Brazilia, victorie spectaculoasă, programul zilei – FOTO & VIDEO

Unde puteți găsi alcool în Doha

  • Hoteluri

La hotelurile în care stau străinii veți găsi alcool cu siguranță. Tot ce trebuie să faci este să soliciți la recepție alcool. Poți consuma mai multe tipuri de alcool, precum bere, gin, vin sau alte băuturi tari.

  • Fan Festivalurile FIFA

Acestea sunt organizate în mai multe locații din Doha. Sunt 5 astfel de festivaluri, iar aici vei găsi bere câtă dorești. Din nefericire, față de hoteluri, unde poți alege orie, la festivaluri se vinde doar Budweiser, deoarece se acceptă doar berea care este sponsorul oficial al Campionatului Mondial. Cum am precizat și mai sus, prețurile sunt foarte mare, în jur de 50-60 de lei pentru o singură bere.

  • În restaurantele de lux

Cu siguranță vei găsi alcool aici. De fapt, cel mai probabil nu există o masă care să nu aibă o sticlă de vin deschisă. Cu toate acestea, pregătește-ți buzunarul, deoarece aici o singură sticlă de vin costă în jur de 200 de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe