Cât costă Dacia Spring în Germania. Românii nu se gândeau la un astfel de preț pentru mașina lor națională

Badea Violeta, Coteț Alexandru 29.07.2021, 14:17
Cât costă Dacia Spring în Germania. Românii nu se gândeau la un astfel de preț pentru mașina lor națională

Dacia Spring este primul automobil electric al mărcii din România. Modelul a ajuns pe piață europeană. Iată cât costă în Germania. Românii nu se gândeau la un astfel de preț pentru mașina lor națională!

Cât costă Dacia Spring în Germania

Dacia Spring a ajuns în aproape toate țările din Europa. Acesta este primul model electric al mărcii din România. Din păcate, țara noastră se va putea lăuda cu primele livrări abia în luna septembrie, dar, până atunci, automobilul a ajuns în Franța și Germania ,iar prețul este aproximativ la fel de bun ca și în România.

Modelul Dacia Spring pleacă de la un preț de doar 20.490 de euro, iar aici ne referim la versiunea Comfort. Vorbim despre un model cu mai puține dotări: aer condiționat manual, oglinzi electrice și geamuri electrice.

Prețul poate fi și mai avantajos, datorită subvențiilor pe care le oferă statul german. Astfel, costul mașinii poate scădea cu suma de 9.570 de euro. Dacă luăm în calcul această subvenție oferită de stat, atunci automobilul se poate achiziționa cu un preț mai mic 11.000 de euro.

Cat costa Dacia Spring in Germania
Cat costa Dacia Spring in Germania

Românii nu se gândeau la un astfel de preț pentru mașina lor națională

Pentru o mașină echipată superior, Comfort Plus, prețul poate ajunge la 12.220 de euro, luând în calcul subvenția oferită de statul german. Mașina are echipamente standard navigația de 7 inci, senzori de parcare și cameră de marșarier. Chargerul rapid, de 30 kW, este disponibil opțional, contra cost.

Cei care sunt interesați de achiziționarea unei Dacia Spring au posibilitatea de a testa modelul, în perioada 7 – 12 septembrie, la Salonul IAA Munchen. Oamenii o pot conduce la pavilionul expozițional, dar și pe străzile orașului. Organizatorii au anunțat că există un traseu separat de trafic, în oraș, pe care vor putea fi testate mașinile prezente.

Daci Spring – detalii tehnice

Te-ai săturat de aglomerația din oraș? Ei bine, atunci Dacia Spring este potrivită pentru tine. Automobilul este considerată o mașină de oraș, având o lungime de doar 3,73 metri. Aceste dimensiuni o face extrem de potrivită pentru zonele aglomerate, deoarece te poți strecura cu ea foarte ușor și o poți parca fără prea mari bătăi de cap.

Este bine de știut că portbagajul ocupă undeva la 290 de litri în configurația standard, dar dacă se rabatează scaunele din spate, atunci capacitatea crește până la maximum 1100 litri. Dacia Spring este echipat cu un motor electric de 45 CP, cuplat cu o baterie de 26,8 KWh şi poate fi alimentată atât la o priză obișnuită de 220V cât şi la un Wall Box sau, opţional, la o bornă DC.

Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP şi de 305 km conform ciclului WLTP City (acest lucru înseamnă undeva la 6 zile de condus fără încărcare). Mai mult decât atât, mașina se poate încărca extrem de rapid. Aceasta ajunge la un procent de 80% în aproximativ 50 de minute.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...