Cât costă bicicleta cu care Iohannis a mers, azi, la Cotroceni. Valorează o mică avere

Iancu Andreea 05.08.2021, 17:13
Cât costă bicicleta cu care Iohannis a mers, azi, la Cotroceni. Valorează o mică avere

Președintele Klaus Iohannis a ales să renunțe la timpul petrecut în trafic și să meargă cu bicicleta la muncă. Dincolo de gestul de apreciat al oficialului român, mulți și-au dorit să afle cât costă bicicleta cu care Iohannis a mers astăzi la Cotroceni. Se pare că aceasta valorează o mică avere.

Cât costă bicicleta cu care Iohannis a mers la Cotroceni

O nouă dimineață toridă în Capitală l-a determinat pe șeful Statului să lase deoparte mașina prezidențială și să pornească într-o plimbare până la serviciu, pe bicicletă. Echipat corespunzător, cu cască de protecție și o ținută lejeră, Klaus Iohannis a apărut extrem de relaxat la începutul acestei zile, pe străzile din București. Pentru că mulți au admirat modul în care a ales să se prezinte oficialul român la Cotroceni, cei mai curioși s-au întrebat cât costă bicicleta cu care Iohannis a mers la lucru.

Chiar dacă astăzi nu a fost vinerea verde, așa cum obișnuia în trecut să aleagă momentul pentru deplasările cu bicicleta, președintele a dorit să ofere un exemplu cetățenilor și a pornit spre Cotroceni cu bicicleta, un model nemțesc, electric, numit Cros Nova 28, care costă o mică avere. Aceasta valorează aproximativ 12.399 lei, în timp ce casca de protecție costă aproximativ 500 de lei. Nici ținuta președintelui nu poate fi omisă, tricoul de firmă ajunge la aproape 200 de lei.

Cât costă bicicleta cu care Iohannis a mers la Cotroceni
Iohannis îi încurajează pe români să meargă cu bicicleta

Ce îi îndeamnă președintele pe cetățeni prin gestul său

În contextul în care lumea ce ne găzduiește a devenit tot mai afectată de poluare, cu schimbări climatice alarmante și înfricoșătoare, președintele Iohannis atrage atenția asupra grijii pe care trebuie să o acordăm mediului. Oficialul român a precizat faptul că a ales să utilizeze bicicleta către locul de muncă pentru a da un exemplu că se poate să îmbinăm mișcarea, utilă pentru sănătate, cu reducerea poluării.

Astăzi am venit cu bicicleta la birou. E important să facem mișcare, fie că alegem bicicleta sau mersul pe jos. E sănătos și, în plus, reducem poluarea!, a precizat președintele Iohannis, într-o postare în mediul online.

În plus, gestul liderului României nu este unul singular. Acesta opta în luna aprilie, în vinerea verde, pentru același mijloc de transport.

Orașele noastre sunt extrem de aglomerate, mai ales în orele de vârf, când lumea merge la serviciu sau vine de la serviciu. Încurajez pe toți românii să încerce să folosească mijloace de transport alternativ, este sănătos și decongestionează traficul. Pe bicicletă este foarte sănătos, te miști mult mai ușor în trafic, ajungi aproape la fel de repede la serviciu ca și cu mașina personală, iar un pic de ploaie încă nu a dăunat nimănui, a spus președintele în luna aprilie, în vinerea verde.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...