Cât costă benzina şi motorina în Bulgaria. Un român a publicat preţurile din benzinării

Stan Filon 07.07.2022, 08:45
Cât costă benzina şi motorina în Bulgaria. Un român a publicat preţurile din benzinării

Prețurile la carburanți au crescut simțitor, de la începutul anului. Românii sunt disperați de prețul din ce în ce mai mare al benzinei și motorinei, chiar și cu subvenția de 50 de bani venită de la stat. Prețurile din România sunt asemănătoare cu cele din Occident, însă veniturile românilor sunt mult sub cele din Uniunea Europeană. Mulți români care pleacă în concediu în Grecia se gândesc să alimenteze în Bulgaria, în speranța că vor cheltui mai puțini bani, însă au parte de o surpriză neplăcută.

Cât costă benzina şi motorina în Bulgaria

Un român care a plecat în vacanță în Grecia a publicat prețurile la carburanți din ultima benzinărie din Bulgaria, spre granița cu Grecia. Mulți au rămas șocați să afle că motorina costă chiar mai mult decât în România, după cum se vede în imaginea surprinsă de turistul respectiv.

Fotografia care arată prețul carburanților din Bulgaria a fost realizată în apropiere de localitatea Makaza și ne aduce la cunoștință faptul că un litru de motorină se vinde cu 3,89 leva, echivalentul a 9,84 de lei. Așadar, prețul este chiar mai mare decât cel practicat de benzinăriile din România, unde se vinde chiar și cu 9,28 de lei litrul.

Cat costa benzina si motorina in Bulgaria
Cat costa benzina si motorina in Bulgaria

Surpriză neplăcută

„Bună! Poate interesează pe cineva. Prețurile la carburant la benzinăria din Makaza. Ultima benzinărie din Bulgaria, înainte de a trece Vama”, a scris turistul pe un forum dedicat celor care călătoresc în Thassos.

Situația stă puțin mai bine în Serbia. Un at turist a postat prețul dintr-o benzinărie sârbească, unde litrul de motorină costa 209 dinari, echivalentul a 8,8 lei.

Prețul la motorină îi face pe unii români să recurgă la gesturi reprobabile. Un român posesor de camion s-a ales cu dosar penal după ce a alimentat de mai multe ori în Ungaria, folosindu-se de plăcuțe de înmatriculare false. Bărbatul și-a făcut un obicei, în ultima lună, să meargă în țara vecină și să alimenteze cu motorină ieftină. Guvernul ungar a plafonat prețurile la motorină pentru unguri la echivalentul a 6,5 lei, ceea ce l-a atras pe șoferul român. Acesta oprea înainte de benzinărie, monta plăcuțe de înmatriculare ungurești pe camion, apoi alimenta.

Angajații benzinăriei au intrat la bănuieli, așa că au pus mâna pe telefon și au sunat la poliție. Oamenii legii au sosit imediat în benzinărie, unde au descoperit că șoferul folosea numere de înmatriculare false, doar pentru a beneficia de motorină mai ieftină. Românul s-a ales cu dosar penal.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...