Cât costă astăzi, 3 mai 2022, motorina şi benzina. România înregistrează cea mai mare scumpire din Uniunea Europeană

Stan Filon 03.05.2022, 14:28
Cât costă astăzi, 3 mai 2022, motorina şi benzina. România înregistrează cea mai mare scumpire din Uniunea Europeană

Șoferii care au trecut marți, 3 mai, pe la benzinării au rămas șocați să afle că benzina și motorina s-au scumpit din nou! După doar câteva zile în care carburanții s-au ieftinit puțin, iată că acum constatăm că combustibilii din România au înregistrat cel mai amplu avânt din Uniunea Europeană, deși salariile au rămas printre cele mai mici din spațiul european.

Iată cât costă astăzi, 3 mai 2022, motorina şi benzina

A plouat din nou cu scumpiri peste toate benzinăriile din România, unde combustibilii sunt astăzi printre cei mai scumpi care se vând în Uniunea Europeană, potrivit statisticilor. Litrul de motorină se apropie vertiginos de 9 lei pe litru, pe când cea mai ieftină benzină costă 7,7 lei.

Așadar, benzina standard se vinde marţi în Bucureşti cu preţuri între 7.7 lei, la o benzinărie Lukoil din Ghica – Tei, şi 7.9 lei la o benzinărie Mol din zona Podul Grant, potrivit monitorulpreturilor.info. Altfel stă situația când vorbim de benzina premium, care variază între 7.82 lei şi 8.22 lei la o staţie Petrom de pe Şoseaua Alexandriei.

Iata cat costa astazi, 3 mai 2022, motorina si benzina
Iata cat costa astazi, 3 mai 2022, motorina si benzina

Cea mai mare scumpire din Uniunea Europeană

Cei mai afectați par a fi șoferii care conduc mașini diesel, deoarece un litru de motorină standard se vinde marţi, 3 mai, cu preţuri între 8.55 lei la o staţie Lukoil din zona Orhideelor, şi 8.62 lei la o benzinărie Petrom din Drumul Taberei.

Motorina premium se apropie de 9 lei. În Bucureşti, cel mai mic preţ per litru de motorină premium este la o staţie Lukoil din zona mall Orhideelor – 8.91 lei pe litru, pe când cel mai mare preţ pentru un litru de motorină îl regăsim la mai multe staţii Petrom din Capitală, care vând șitrul cu 8.98 lei.

Este de așteptat ca după scumpirile la carburanți să urmeze imediat scumpiri la alimente și alte servicii. Acest lucru se observă cu ochiul liber din ultimul raport publicat de Uniunea Europeană. În acest raport, chiar dacă  România ocupă aproape ultimul loc atunci când vine vorba de salarii, pensii și nivel de trai, ei bine suntem pe primul loc atunci când vine vorba despre scumpiri. Coaliția aflată la guvernare în România pare să nu găsească soluții care să țină cumva în frâu scumpirile din ultima perioadă. Consiliul Concurenței a tras un semnal de alarmă și spune că în România este nevoie de o lege anti-speculă.

Urmăriți Impact.ro și pe