Cât costă acum un kilogram de cartofi noi în București. A ajuns un produs de lux în piețe

Badea Violeta 17.03.2023, 22:37
Cât costă acum un kilogram de cartofi noi în București. A ajuns un produs de lux în piețe

Primii cartofi noi au ajuns pe tarabele din pieţele din Capitală. Aceștia sunt crescuți natural și au un gust incomparabil cu cei din import, însă prețul lor va fi unul pe măsură. Află, din rândurile următoare, cu cât se vor vinde cartofii noi în pieţele din București. Foarte puțini oameni își vor permite să-i cumpere!

Au apărut primele recolte de cartofi noi. Prețul unul kilogram este uriaș

Veste bună pentru cei care așteaptau cartofii noi! Primele recolte au plecat, de curând, din județul Dolj, din solariile fermierilor, către piețele din Capitală.

Cartofii noi sunt recunoscuți pentru gustul lor delicios, fiind crescuți natural, însă vestea proastă este că ei vor avea un preț mult mai mare decât cel de anul trecut.

Astfel, un singur kilogram de cartofi a ajuns să coste cât o shaorma. Totuși, Gelu Firan, unul dintre fermierii din Dolj, este optimist și speră că va ieși în profit.

Acesta spune că de 10 ani cultivă cartofi în solarii, iar acum a ieşit cu ei pe piaţă mult mai devreme decât ceilalţi producători, pentru obţine şi un tarif bun.

„Azi este prima zi în care recoltăm și sperăm că prețul bun ne va aduce profit. Avem cam o tonă. Am recoltat mai devreme ca anul trecut cu două săptămâni, pentru că ne-a ajutat vremea bună”, a precizat producătorul Gelu Firan, potrivit celor de la Gândul.

Citește și Cartofi țărănești, rețeta de post. E sănătoasă și extrem de hrănitoare!

Cat a ajuns sa coste un kilogram de cartofi noi
Cat a ajuns sa coste un kilogram de cartofi noi

Prețul cartofilor noi depășește 20 de lei

Țăranii din comuna Călărași, județul Dolj, obișnuiesc să vândă en gros cartofii noi, iar prețul unui kilogram este de 25-30 de lei, cu aproximativ 10 lei mai scump faţă de anul trecut.

În schimb, alți fermieri din aceeași zonă preferă să iasă mai târziu cu roadele muncii lor la tarabe. Însă, aceștia ar putea avea parte de mai mulți clienți, fiindcă peste trei săptămâni, de exemplu, prețul unui kilogram de cartofi noi va fi de doar 15 lei.

De-a lungul timpului, localitatea Călărași a devenit celebră pentru producția sa de cartofi impresionantă. Potrivit aceleiași surse, comuna doljeană are o suprafaţă de 250 de hectare cu cartofi, timpurii şi extratimpurii, şi 10 hectare la solarii.

Citește și A mers la Profi a cumpărat un sac de cartofi, iar când a ajuns acasă a avut un șoc uriaș. Ce a descoperit!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...