Cât costă acum mașina primită de fiica lui Nicolae Ceaușescu la nuntă. Orice român o poate cumpăra

Andra Daoud 10.05.2022, 16:00
Cât costă acum mașina primită de fiica lui Nicolae Ceaușescu la nuntă. Orice român o poate cumpăra

Mașina pe care soții Ceaușescu i-au făcut-o cadou la nuntă fiicei lor a fost scoasă la licitație. La aproape 40 de ani de la nuntă, autoturismul de vinde, iar prețul de pornire este unul pe care multă lume și-l poate permite. Mașina a fost comandată la vremea respectivă la fabrica din Franța, iar după Revoluție a fost pusă sub sechestru. De la cât pornește acum licitația pentru autoturismul de colecție.

Mașina primită de Zoia Ceaușescu la nuntă a fost scoasă la licitație

Zoia Ceaușescu, singura fiică a cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu, s-a căsătorit în anul 1983 cu inginerul Mircea Oprean. Ea a primit drept dar de nuntă, din partea părinților ei, o mașină marca Renault care acum este scoasă la licitație. Autoturismul model Fuego GTS a fost comandat de Nicolae Ceaușescu la uzina Renault din Franța, după ce Zoia și-a vândut mașina pe care o deținea anterior, un Mercedes cu două locuri.

La aproape 40 de ani de la momentul respectiv, mașina a fost scoasă la vânzare de casa de licitații Artmark, iar prețul de pornire este de 500 de euro. Evenimentul de vânzare a mașinii va fi organizat pe 19 mai.

Mașina pe care a condus-o Zoia Ceaușescu a fost pusă sub sechestru după Revoluție, însă șapte ani mai târziu, s-a dispus încetarea urmăririi penale și restituirea bunurilor personale. Mașina care se vinde acum a fost folosită doar pentru deplasări în afara Bucureștiului.

Cat costa acum masina primita de fiica lui Nicolae Ceausescu la nunta. Orice roman o poate cumpara
Masina care i-a apartinut lui Zoia Ceausescu se vinde

Cine a fost Zoia Ceaușescu

Zoia a fost singura fiică a dictatorului Nicolae Ceaușescu și a Elenei Ceaușescu. A absolvit Facultatea de Matematică, deși se spune că ar fi vrut să studieze regie de teatru și film, însă mama ei s-a opus vehement. S-a spus, la vremea respectivă, că Zoia a avut o idilă cu Petre Roman, viitorul premier al României de după 1989. Mai multe persoane au confirmat legătura, însă Petre Roman nu a recunoscut niciodată că ar fi avut o relație cu fiica soților Ceaușescu.

Printre cei care au confirmat idila este și colonelul de Securitate Dumitru Burlan. El a povestit în urmă cu câțiva ani că Elena Ceaușescu l-a rugat să o ducă în Herăstrău, unde Zoia și Petre Roman aveau o întâlnire romantică, pentru a-i spiona. Părinții nu ar fi fost de acord cu idila celor doi, așa că au complotat pentru a-i despărți, iar Petre Roman a plecat, la scurt timp, la studii în Franța.

În 1980, Zoia l-a cunoscut pe Mircea Oprean, cel care urma să îi devină soț. Cei doi s-au văzut pentru prima dată la malul mării, după care Zoia a început să îl sune și să se întâlnească. Au avut și perioade mai lungi în care nu au mai ținut legătura, dar în 1983 s-au căsătorit, iar nunta a fost una grandioasă. Printre cadourile primite de cuplu s-a numărat și Renault-ul scos acum la licitație.

Zoia a murit în 2006, la vârsta de 57 de ani, din cauza unui cancer pulmonar.

Urmăriți Impact.ro și pe