Cât câștigă lunar un șofer Uber. Poate ajunge, cu bonusurile primite, la o sumă impresionantă

Raluca Juncu 14.02.2020, 14:34
Cât câștigă lunar un șofer Uber. Poate ajunge, cu bonusurile primite, la o sumă impresionantă

Uber, Bolt, Yango, dar și mai nou apărutul FREE NOW atrag din ce în ce mai mulți șoferi, care se afliliază companiilor de ridesharing dintr-un motiv cât se poate de simplu: banii. Cât poate să jungă să încaseze lunar un șofer?

Cât poate încasa lunar un șofer de ridesharing

Cererea penru șoferi care să fie dispuși să transporte persoane prin intermediul operatorilor de ridesharing  a crescut tot mai mult în ultimele luni, în contextul în care și-au făcut apariția și noi jucători pe piață, pe lângă Uber și Bolt, cei care erau lideri de piață până în vara anului trecut.

Un șofer Uber conduce în medie aproximativ 8-9 ore pe zi, de luni până vineri, dar uneori și sâmbăta. El parcurge aproximativ 300 de km pe zi, în vreme ce la finalul săptămânii, va avea în bord 2000 de km parcursi, scrie un jurnalist de la Wall-Street care a discutat cu mai mulți angajați. Acest șofer, oferit ca exemplu poate câștiga între 5.000-6.000 de lei.

„În profitul de 5.000 – 6.000 de lei intră și bonusurile pentru stickerele aplicate pe mașină de către compania de ridesharing. Aceste bonusuri sunt în funcție de numărul de curse, dacă un șofer efectuează 500 de curse primește la final de luna 1.000 lei”, potrivit unui șofer.

De cele mai multe ori, șoferii care se ocupă de ridesharing aleg să presteze servicii la mai multe companii simultan. Un angajat al Uber poate face concomitent și curse pentru Bolt sau Yango, lucru ce îi maximizează considerabil profitul. Pe de altă parte, conform unor informații oferite de un șofer, remunerația sa netă a ajuns într-una din lunile anului trecut să atingă cifra de 10.000 de lei.

Anul trecut, Uber a deschis la București cel mai mare centru de asistență pentru șoferii parteneri, din regiunea Europei Centrale și de Est. Decizia de a investi într-o astfel de unitate a fost luată în 2018, în contextul în care, după Polonia, România este țara care are cel mai mult potențial de dezvoltare pe zona de ridesharing, susțineau atunci reprezentanții Uber.

Urmăriți Impact.ro și pe