Cât a crescut traficul de Internet în ultima săptămână din luna martie în România. Ce măsuri iau furnizorii

Raluca Juncu 08.04.2020, 16:03
Cât a crescut traficul de Internet în ultima săptămână din luna martie în România. Ce măsuri iau furnizorii

Românii stau acum doar în locuințele lor, unde, unii din ei muncesc și își petrec și restul timpului, în contextul epidemiei de COVID-19. Traficul total de date a crescut, în luna martie a acestui an.

Cu cât a crescut consumul de date în România, în ultima săptămână din martie

Pe fondul ordonanțelor militare care restricționează circulația în afara domiciliului, cu excepția anumitor situații, românii au fost și sunt nevoiți, în continuare să rămână în case, motiv pentru care internetul este cel mai la îndemână instrument, fie pentru a ține legătura cu cei dragi, fie pentru multe alte activități.

Traficul total de date a crescut, în medie în ultima săptămână din luna martie, cu 12% în reţelele mobile şi cu 20,9% în reţelele fixe
Traficul total de date a crescut, în medie în ultima săptămână din luna martie, cu 12% în reţelele mobile şi cu 20,9% în reţelele fixe

În acest sens, traficul total de date a crescut, în medie în ultima săptămână din luna martie, cu 12% în reţelele mobile şi cu 20,9% în reţelele fixe, în timp ce traficul de voce a înregistrat creşteri medii de 22% în reţelele mobile şi 22,7% în reţelele fixe, arată datele furnizate de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), potrivit News.ro.

„Conform datelor transmise de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, traficul total de date a crescut, în medie în ultima săptămână din luna martie, cu 12% în reţelele mobile şi cu 20,9% în reţelele fixe, în timp ce traficul de voce a înregistrat creşteri medii de 22% în reţelele mobile şi 22,7% în reţelele fixe. Traficul total de interconectare a crescut, în medie, cu 21% în reţelele mobile şi cu 19% în reţelele fixe. Pentru prelucrarea datelor s-a luat ca referinţă sfârşitul lunii februarie 2020, când a fost înregistrat primul caz de infectare cu virusul COVID-19 în România”, arată un comunicat al ANCOM.

În reţelele mobile, traficul de date a înregistrat majorări medii de 12% ( creşteri între 7 % şi 20%). În reţelele fixe, traficul de date a crescut și mai mult, în medie cu 20,9%, furnizorii raportând creşteri între 18% şi 27%, comparativ cu luna februarie a acestui an.

În reţelele mobile, traficul de voce a crescut în medie cu 22% (fiind înregistrate creşteri între 18,2 % şi 24%), iar în reţelele fixe, cu 22,7%, furnizorii raportând creşteri între 8,5% şi 44,7%.

Pentru a asigura continuitatea furnizării serviciilor în cazul creşterii traficului de date, furnizorii au adoptat măsuri pentru a monitoriza mai eficient capacitatea disponibilă a reţelei şi a interveni unde este necesar, dar şi măsuri pentru modernizarea echipamentelor de reţea şi simplificarea şi eficientizarea procesului de achiziţii, mai scrie cursa citată.

Urmăriți Impact.ro și pe