Cât a ajuns să coste un sejur de trei zile pe Valea Prahovei. Preţurile, mai mari decât în Dubai

Iancu Andreea, Paul Dobrescu 25.01.2022, 11:45
Cât a ajuns să coste un sejur de trei zile pe Valea Prahovei. Preţurile, mai mari decât în Dubai

Românii sunt mari amatori de călătorii, astfel că nu ratează nicio ocazie să se relaxeze în stațiunile turistice din țară. Pentru că sezonul rece îi îndeamnă pe mulți să opteze pentru zonele montane, Valea Prahovei devine neîncăpătoare. Însă prețurile nu sunt deloc mici, un sejur de trei zile pe Valea Prahovei ajungând să coste chiar mai mult decât unul în Dubai. Unde mai pui că inclusiv drumul până la munte, cu mașina, concurează cu cel până în Emirate, cu avionul.

Cât costă un sejur de trei zile pe Valea Prahovei

Deși drumul este mereu aglomerat, traficul din stațiunile montane fiind îngrozitor, turiștii aleg să călătorească pe Valea Prahovei de dragul relaxării la munte și timpului petrecut pe pârtie. Hotelurile din majoritatea zonelor turistice montane sunt ocupate aproape integral, iar românii nu se sfiesc să scoată bani grei din buzunar pentru un sejur de trei zile pe Valea Prahovei. Prețurile sunt cu adevărat exorbitante.

Hotelurile din stațiunile montane au fost arhipline cu ocazia mini-vacanței din luna ianuarie, astfel că principalele regiuni de pe Valea Prahovei au fost luate cu asalt de către români. Aceștia au ales atât pensiuni, cât și hoteluri la munte, renunțând la economiile lor pentru un sejur de câteva zile. Iar banii pe care i-au cheltuit în vacanță nu au fost deloc puțini. Prețul pentru trei zile de concediu au ajuns să coste chiar și 500 de euro de persoană.

Cât costă un sejur de trei zile pe Valea Prahovei
O vacanță pe Valea Prahovei costă mai mult decât un sejur în Dubai

Proiectul îndrăzneț care va ameliora traficul spre munte

Autoritățile încearcă să pună la punct un plan pentru a-i scăpa pe români de eterna coadă de mașini pe drumul spre munte. Pentru că aglomerația este mereu o problemă pentru cei care călătoresc pe Valea Prahovei, reprezentanții din Transporturi au anunțat vești importante pentru viitorul apropiat.

Potrivit unui mesaj transmis de către secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, DN1 ar urma să sufere unele transformări. Comisia Tehnico-Economică din cadrul Ministerlui Transportului a aprobat recent indicatorii pentru un proiect ce ar putea scăpa bucureştenii de aglomeraţia de pe Valea Prahovei. Acesta presupune construcția unui sens giratoriu suspendat, cu patru căi de acces, amplasat la intersecția dintre DN1 și DN73A.

„În Comisia Tehnico – Economică a Ministerului Transporturilor, am aprobat indicatorii pentru pasajul rutier, care va fi realizat la intersecția DN1 cu DN73A. Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, poziționat deasupra intersecției existente.

Din sensul giratoriu intra/se desprind 4 rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre București/Brașov și se deplasează spre Brașov/Râșnov, respectiv rampa 1 București – Brașov, rampa 2 Brașov – București, rampa 3 București – Râșnov / Râșnov – București și rampa 4 spre Brașov”, a scris Scrioșteanu pe pagina sa de Facebook.

Conform anunțului făcut de către secretarul de stat, această construcție de tip circular va avea o structură mixtă de oțet-beton. Proiectul îndrăzneț va costa în jur de 132,5 milioane de lei, valoarea incluzând și TVA-ul și ar trebui să fie gata în 30 de luni. Sensul giratoriu de pe DN1 este finanțat atât din fonduri externe nerambursabile, cât şi de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor și Infrastructurii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...