Cât a ajuns să coste un litru de benzină în Grecia. Românii care merg cu maşina vor plăti sume mari pe carburant

Badea Violeta 14.06.2022, 14:33
Cât a ajuns să coste un litru de benzină în Grecia. Românii care merg cu maşina vor plăti sume mari pe carburant

Grecia este, fără dar și poate, una dintre cele mai atractive destinații de vacanță pentru români. Conform statisticilor, țara noastră este una dintre cele mai importante piețe pentru turismul elen, an de an grecii primind un număr semnificativ de turiști veniți din toate zonele României. Dacă ți-ai planificat și tu o călătorie în Grecia cu mașina personală, atunci trebuie neapărat să citești acest articol. Iată cât te va costa benzina!

Preţul unui litru de benzină a explodat în Grecia

Anunț important pentru toți românii care merg cu mașina în Grecia. În această perioadă, mii de români își fac planuri să plece în statul elen pentru a se bucura de câteva zile binemeritate de relaxare. Nu mai e niciun secret pentru nimeni că cei mai mulți dintre ei aleg să se deplaseze cu mașina personală.

Numai că, de data aceasta, planurile lor ar putea fi date peste cap, deoarece preţul carburanţilor a explodat în Grecia. Astfel, tariful unui litru de benzină în statul elen ar putea afecta serios bugetul de vacanță al unei familii.

Tocmai din acest motiv, românii ar trebui să alimenteze autoturismul în Bulgaria, înainte de a trece granița spre Grecia. Acest lucru poate aduce economii consistente, țint cânt de faptul că un litru de benzină în Grecia a ajuns să coste nu mai puțin de 2,356, adică aproximativ 11 lei.

benzinarii Romania
Cat costa un litru de benzina in Grecia

Proteste în România din cauza prețului mare al combustibililor

În Târgu Jiu, mai mulți șoferi și-au exprimat nemulțumirile în legătură cu prețurile tot mai mari la carburnați. Astfel, aceștia au alimentat cu sume cuprinse între 50 de bani și un leu, în semn de protest. Prin urmare, activitatea respectivei benzinării a fost serios afectată.

„Am băgat de 46 de bani, câțiva mililitri de benzină. Și mă mai pun o dată la coadă. O să mai facem așa până mai scad prețurile. Nu e posibil așa ceva. Prețurile sunt tot mai mari și ne-am săturat,” a declarat un tânăr, citat de Pandurul.

„Eu am băgat de doi lei. E a patra oară când m-am pus la coadă,” a spus și un alt șofer.

Astfel de proteste au avut loc și în Botoșani, unde mai mulți conducători auto au alimentat cu cantități cuprinse între 49 și câteva sute de mililitri. Mai mult, aceștia și-au spălat și parbrizele pentru a îngreuna activitatea benzinăriilor din oraș.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...