Castravetele pentru care oamenii își riscă viața. Costă aproape cât o mașină, de ce este atât de scump

Badea Violeta 25.10.2021, 10:34
Castravetele pentru care oamenii își riscă viața. Costă aproape cât o mașină, de ce este atât de scump

În lume există o specie de castraveți pentru care oamenii sunt în stare să își riște viața. Nu oricine își permite să guste din această delicatesă. Iată unde se găsește acest soi și de ce este atât de scump.

Unde se găsește acest tip de castravete

Românii obișnuiesc să cumpere castraveții de la supermarket. Aceste legume gustoase costă până în zece lei pe kilogram și aproape oricine și le poate permite. Însă, castraveții la care facem referire se vând cu prețuri ce pot atinge chiar și 3.000 de dolari pe kilogram.

Nu este vorba de vreun soi rar al legumei, ci despre un animal marin ce are corp oval alungit, piele groasă, pe care sunt vizibile creșteri lungi, asemănătoare cu spini. Castravetele marin se găsește în mai multe culori. Acesta poate avea nuanțe de roșu, gri, verde, maro sau negru. Această vietate poate ajunge la o dimensiune de până la jumătate de metru și o greutate de 1500 de grame.

Castravetele de mare trăiește în adâncul mărilor si oceanelor și este la mare căutare în Asia. Pe meleagurile acestui continent, oamenii obișnuiesc să-l facă cadou. Tot aici, specialiștii au spus că animalul ar avea anumite proprietăți care ajută la sănătate.

Castravetele de mare, cautat de bogatii lumii
Castravetele de mare, cautat de bogatii lumii

Castravetele de mare, căutat de bogații lumii

Castravetele de mare este considerat o adevărată delicatesă pe care şi-o permit numai oamenii bogați. În ultimii ani, cererea de pe piață a crescut enorm în China. Acest animal poate ajunge să coste chiar și 3.000 de dolari pe kilogram, dar există și o specia mai comună care are un preț de circa 170 de dolari pe kilogram.

Pentru că cererea este atât de mare, exploatarea s-a extins din ce în ce mai mult în ultimii ani. Oamenii au ajuns să se lupte la propriu pentru castraveții de mare. Da, ai auzit bine! Acest lucru se întâmplă în Mexic și nu numai. Mai multe organizaţiile criminale au fost descoperite în Japonia, iar între Tanzania și Zanzibar a fost depistată o adevărată rețea de contrabandă.

„Populaţiile scad din cauza pescuitului excesiv. Afectează biodiversitatea şi afectează şi mijloacele de trai ale pescarilor care depind de această activitate ”, a declarat Chamari Dissanayake, lector superior de zoologie la Universitatea Sri Jayewardenepura din Sri Lanka, potrivit Mediafax.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...