Câștigător Românii au talent 2022. Cine a obținut trofeul și premiul de 120.000 de euro

Iancu Andreea 28.05.2022, 00:30

Show-ul Românii au talent 2022 își va desemna marele câștigător în această seară, după ce finaliștii vor prezenta momentele spectaculoase pregătite pentru ediția finalului de sezon. Cei 11 finaliști ai sezonului 12 s-au autodepășit și au pus în scenă cele mai speciale și inedite momente. După ce audițiile i-au ținut cu sufletul la gură pe telespectatori, semifinala a stabilit care sunt cei mai buni concurenți de anul acesta. Dintre ei, doar unul este desemnat marele câștigător Românii au talent 2022, fiind și cel care va primi premiul de 120.000 de euro pus la bătaie.

Marea finală Românii au talent 2022. Cine este desemnat câștigător al premiului de 120.000 de euro

Update 00:30. Marele câștigător al finalei Românii au talent 2022, sezonul 12, este Darius Mabda. El a primit trofeul și premiul cel mare în valoare de 120.000 de euro.

Update 00:10. Clasamentul obținut în urma voturilor publicului:

Locul 11 – Bianca Ciocârlan

Locul 10 – Gabriela Dincă

Locul 9 – Ana Maria Mircea

Locul 8 – Raisa Radu

Locul 7 – Xtreme Brothers

Locul 6 – Zametheea

Locul 5 – Aurel Niamțu

Locul 4 – Alex Dowis

Locul 3 – Martina Meola. Finalista a câștigat un premiu de 10.000 de euro

Locul 2 – Emanuel Ion. Tânărul a primit premiul de 20.000 de euro.

Locul 1 – Darius Mabda este marele câștigător al finalei sezonului 12 Românii au Talent 2022.

Castigator Romanii au talent 2022. Marea final - live (12)
Darius Mabda, câștigătorul sezonului 12 Românii au talent
foto – Facebook/Romanii au Talent

Update 20:45. Câștigătorul premiului de originalitate în sezonul 12 la Românii au talent 2022 a fost Darius Mabda. Tânărul a fost apreciat pentru prestația sa de pe scenă, reușind să obțină premiul de 10.000 de euro.

Update 20:30. Seara marii finale a debutat, jurații, prezentatorii și publicul așteptând un show de excepție în acest final de sezon 12.

Știre inițială

Este una dintre cele mai îndrăgite emisiuni de televiziune din România, dovadă stând nu doar audiențele din fiecare ediție, dar și faptul că show-ul de talente a ajuns la finalul celui de-al 12-lea sezon. Surprizele acestui nou an de spectacol sunt pregătite și în marea finală Românii au talent, în urma căreia, din cei 11 finaliști, doar unul va ieși câștigător. Acesta va primi premiul de 120.000 de euro pus la bătaie în acest sezon. Pe de altă parte, un premiu de originalitate este și el pus în joc în această seară pentru Alex Dowis, DJ Hugo, Eva Nicolescu și Darius Mabda.

Acest al 12-lea sezon a adus și mai multe momente spectaculoase și o nouă formulă la masa juriului. Cei patru jurați de la Românii au talent 2022, Andi Moisescu, Andra, Dragoș Bucur și Mihai Bobonete, au rămas impresionați de prestația celor care au urcat pe scena show-ului. Dintre toți concurenții, 11 au ajuns în marea finală. Cei care au ajuns la inimile juraților și telespectatorilor sunt: X-Treme Brothers, Bianca Ciocîrlan, Aurel Niamțu, Emanuel Ion, Ana Maria Mircea, Darius Mabda, Martina Meola, Zametheea, Raisa Radu, Alex Dowis și Gabriela Dincă.

Marea finală Românii au talent 2022 își desemnează un câștigător
Pavel Bartoș și Smiley, amfitrionii Marii finale

Concurenții care urcă pe scenă în marea finală Românii au talent, 27 mai 2022

Martina Meola este o copilă de 9 ani, elevă la o școală din Chișinău. Tânăra este pasionată de muzică și studiază pianul în cadrul unei școli de specialitate. Ea a cucerit pe toată lumea cu prestația la pian.

Zametheea, în vârstă de 27 de ani, trăiește în Otopeni și activează ca director în cadrul ONG-ului „Viziunea”. Aceasta a venit pe scena Românii au talent cu un mesaj puternic, după prestația sa de spoken word poetry.

Raisa Radu, o tânără de 13 ani din Slobozia, a reușit să îl impresioneze total pe Mihai Bobonete, care i-a oferit un bilet direct în semifinală, cu butonul Golden Buzz. „Nu înțeleg cum un copil de 12 ani poate să transmită atât de bine. Mă întreb oare dacă nu cumva e un miracol?”, a remarcat juratul la finalul momentului.

Alex Dowis este un light artist din Cehia, care și-a petrecut mare parte din viață pictând zidurile în țara natală. Concurentul în vârstă de 43 de ani a reușit să îi cucerească pe Smiley și Pavel Bartoș, care au apăsat Golden Buzz după prestația sa.

Gabriela Dincă are doar 11 ani, dar visează să devină o gimnastă desăvârșită. Tânăra este elevă în București și a reușit să impresioneze cu momentul său artistic de pe scena Românii au talent. Ea a primit Golden Buzz din partea lui Andi Moisescu

Darius Mabda este un orădean de numai 14 ani, extrem de pasionat de dans. El studiază la o școală de coregrafie din Cluj și a lucrat un an de zile pentru coregrafia prezentată pe scenă. El a fost propus pentru premiul de Originalitate.

Aurel Niamțu a impresionat la cei 72 de ani. Bărbatul, care s-a pensionat de câțiva ani, a surprins pe toată lumea cu vocea sa, prestația de la Românii au talent amintind de cele mai bune voci ale muzicii românești. Andra a apăsat butonul Golden Buzz și l-a trimis pe concurent direct în semifinala competiției

Bianca Ciocârlan, în vârstă de 12 ani, este o tânără pasionată de patinaj, însă a trecut la piruete spectaculoase cu hoverboard-ul, după ce a suferit o accidentare.

Emanuel Ion este un concurent de 16 ani, din Constanța. Tânărul este nevăzător, dar a surprins cu abilitatea lui de a cânta la orgă. El a mărturisit că simte foarte bine instrumentele muzicale.

Ana Maria Mircea este una dintre finaliste și a impresionat prin vocea sa de ciocârlie. Copila de 13 ani este din Brăila și a uimit publicul și jurații cu glasul său.

X-Treme Brothers sunt grupul care i-a surprins pe jurații de la Românii au talent cu numărul lor de echilibristică și speră să cucerească marele premiu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...