Case oferite gratuit pentru a fi locuite. Unde se întâmplă asta și în ce condiții

Cristian Cojocaru 01.12.2020, 14:10
Case oferite gratuit pentru a fi locuite. Unde se întâmplă asta și în ce condiții

În anumite locuri, zonele rurale abia dacă numără 10-15 oameni. Aceste localități au început să atragă atenția celor care își doresc o a doua casă. Oamenii au recurs și la ideea de case oferite gratuit pentru a fi locuite. Acest lucru se întâmplă în anumite condiții.

Case oferite gratuit pentru a fi locuite

Proprietățile rurale din Bulgaria în astfel de condiții au început să atragă tot mai tare atenția oamenilor. Acest tip de afacere este una înfloritoare, afirmă presa bulgară.

Polina Stoikova, managerul ”Bulgarian Properties” afirmă că locurile cele mai atractive sunt cele din centrul Bulgariei. Pe lângă această zonă, în topul preferințelor intră și satele din jurul unui oraș regional, astfel că drumul cu mașina durează maxim o jumătate de oră. Toți cei care au făcut o astfel de alegere, se dovedesc a fi foarte mulțumiți de afacere.

Prețurile unor astfel de casă variază în funcție de mai multe atribute. În acestea constau starea proprietății precum și zona în care se află. Prețurile pornesc de la doar câteva mii de euro și pot ajunge până la 100.000 euro. În general, casele de vânzare sunt renovate și pregătite pentru a fi direct locuite. În satele din centrul țării, prețurile sunt mult mai mici comparativ cu cele din jurul Sofiei. Acest lucru nu este singurul avantaj. Faptul că sunt la o distanță mult mai mică de parcurs cu mașina, reprezintă un avantaj foarte mare pentru potențialii cumpărători. Există și case oferite gratuit pentru a fi locuite.

”Proprietate de închiriat fără chirie” 
”Proprietate de închiriat fără chirie”

”Proprietate de închiriat fără chirie”

În vara acestui an, un sondaj efectuat de către cei de la Asociația Satelor Bulgare a arătat că ofertele pentru astfel de achiziții s-au dublat. Așadar casele rurale au o căutare mult mai mare față de anul trecut. Casa rurală bulgară se află într-un sat situat la 25-30 km distanță de cel mai apropiat oraș. Dispusă pe unul sau două etaje cu o suprafață de 120 mp, beneficiază și de o curte cu o suprafață de până la 1000 metri pătrați. De obicei, modernizarea acestora depășește prețul de achiziție.

Bulgarii au creat chiar și un grup pe Facebook denumit ”Proprietate de închiriat fără chirie” cu 48.500 de membri. Aceștia vor să facă ceva cu privire la casele de patrimoniu de la sate. Majoritatea anunțurilor provin de la oameni care au asemenea case și vor să lase oameni care să locuiască chiar și gratuit în casele lor. În acest fel beneficiarii gratuității se bucură de viața la curte, iar proprietatea este locuită și ferită de hoți iar curățenia în curte păstrată. Alte anunțuri aparțin unor oameni care doresc o proprietate rurală, dar au venituri modice. Aceștia doresc a utiliza proprietățile temporar sau definitiv. Mai sunt și anunțuri ale unor persoane care doresc să-și trimită părinții la aer curat, potrivit adevărul.ro .

Urmăriți Impact.ro și pe