Cartofi țărănești, rețeta de post. E sănătoasă și extrem de hrănitoare

Andrei Simion, Cătălina Burghelea 28.02.2023, 17:04
Cartofi țărănești, rețeta de post. E sănătoasă și extrem de hrănitoare

Cartofii țărănești sunt perfecți pentru o masă de prânz sau de cină sănătoasă și extrem de hrănitoare, atât în zilele în care doriți să țineți post, cât și în cele în care pur și simplu vreți să gătiți ceva fără carne, ouă și lactate. Modul de preparare este extrem de simplu și este nevoie de doar câteva ingrediente, pe care este posibil să le aveți deja în casă.

Ingrediente

  • 500 grame de cartofi
  • O ceapă
  • 3- 4 linguri de ulei de măsline
  • Boia dulce sau iute, după preferință
  • 3 – 4 roșii
  • Pătrunjel verde
  • Sare și piper, după gust
Cartofi taranesti, reteta de post. E sanatoasa si extrem de hranitoare
Cartofi. Foto: unsplash.com

Mod de preparare

Mai întâi, spălați cartofii cu un burete de vase curat și puneți-i la fiert cu tot cu coajă, până când observați că o furculiță intră ușor în ei. Însă, atenție! Nu îi lăsați să se înmoaie prea tare, până când încep să se fărâme prin oală.

Ulterior, scurgeți apa din oala în care au fiert cartofii și lăsați-i să se răcească. Curățați-i de coaă și tăiați-i cubulețe sau dați-i pe răzătoarea mare, după cum preferați.

Separat, decojiți roșiile și tăiați-le în bucăți mici. Curățați ceapa și o tocați mărunt, după care puneți-o la călit în puțin ulei într-o cratiță.

Când ceapa devine maronie adăugați roșiile deasupra ei și 100 de mililitri de apă. Lăsați la foc mic până când scade apa, după care adăugați boia dulce sau iute, după gust, precum și sare și piper, în cantitățile dorite.

Apoi, amestecați compoziția și adăugați cartofii fierți. Întoarceți-i ușor în tigaie, cu ajutorul unei linguri de lemn, până când sosul îi acoperă pe toți. În cele din urmă, dați la o parte tigaia de pe aragaz și adăugați pătrunjelul tocat.

Puteți servi cartofii țărănești ca atare sau alături de o salată de varză, de roșii și castraveți sau de care doriți. Acest fel de mâncare merge de minune și cu murături, fie gogonele, castraveți, varză sau pepene.

Deși pot fi un fel de mâncare de sine stătător, cartofii țărănești pot fi serviți și ca garnitură alături de friptură de pui sau de porc.

Urmăriți Impact.ro și pe