Cartofi prăjiți sănătoși. Cum trebuie să pui uleiul peste ei

Badea Violeta 27.04.2022, 08:58
Cartofi prăjiți sănătoși. Cum trebuie să pui uleiul peste ei

Cu siguranţă, nu există om care să nu fi mâncat, măcar o dată în viață, cartofi prăjiți. Se prepară repede și sunt extrem de delicoși, așa că nici nu e de mirare că sunt printre preferații multora. Din păcate, aceștia au avut întotdeauna o reputație proastă, fiind considerați adevărați inamici pentru organism. Însă, dacă sunt pregătiți în mod corect, cartofii prăjiți pot fi, de fapt, o gustare foarte satisfăcătoare și sănătoasă. Iată cum trebuie să pui uleiul peste ei!

Cum prepari cei mai sănătoși cartofi prăjiți

Fie că îi servești ca aperitiv sau ca garnitură, cartofii prăjiți sunt, fără îndoială, extrem de delicioși. Se prepară foarte simplu și sunt gustoși, aproape că nu există persoană care să nu-i adore.

Însă, din păcate, aceştia nu își găsesc locul în lista alimentelor sănătoase. Cartofii prăjiți nu numai că afectează buna funcționare a organismului, ci și silueta.

Rezultatele se văd după doar câteva ore, pe cântar. Și totusi, cum îi putem face mai sănătoși? Ei bine, marii bucătari ai lumii au descoperit o metodă de preparare mai puțin „păcătoasă”.

Potrivit acestora, cartofii se taie în fâșii nici foarte groase, dar nici foarte subțiri și indicat ar fi să aibă dimensiuni egale. În caz contrar, fâșiile groase nu se vor prăji în totalitate, în timp ce bucățile subțiri se vor arde.

Reteta de cartofi prajiti
Reteta de cartofi prajiti

Cât ulei se folosește

Mai departe, se spală foarte bine cartofii, cu apă rece din abudență, fiindcă este important să se înlăture cât mai mult din amidonul pe care aceștia îl au în compoziție. Apoi, se scurg bine și se șterg cu ajutorul unui prospop din hârtie.

Mare atenție la ulei! Se folosește foarte puțin, chiar dacă preferi să faci cartofii la cuptor. De asemenea, este foarte importantă calitatea acestui produs. Bucătarii iscusiți recomandă folosirea uleiului de măsline sau a celui de canola.

Indiferent de alegere, nu se adaugă foarte mult, ci doar un strat foarte subțire. Uleiul trebuie doar să ajute cartofii să formeze crusta frumoasă pe care ți-o dorești.

Se ung cartofii cu ulei pentru ca aceștia să fie acoperiți complet, apoi se pun la prăjit sau la copt. Poți, de asemenea, sa renunți la acest produs. Astfel, cartofii vor avea aspectul și gustul cartofului copt, nicidecum al celui prăjit, potrivit cumsa.ro.

În final, fâșiile se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul la o temperatură de 200 de grade Celsius, iar apoi se introduce tava pentru circa 20 de minute. Se întorc o dată la jumătatea coacerii. Se verifică cartofii prăjiți după aproximativ 10 minute, pentru a nu se arde. Spor la treabă și poftă bună!

Urmăriți Impact.ro și pe