Cartierul din Bucureşti unde preţul apartamentelor a explodat

Stan Filon 10.06.2021, 09:55
Cartierul din Bucureşti unde preţul apartamentelor a explodat

Piața imobiliară din București este într-o plină dezvoltare, iar prețul apartamentelor tocmai ce a crescut din nou. Este adevărat că prețul acestora nu a crescut la fel în tot Bucureștiul, însă există un cartier care a tras după el în sus întregul București.

Cartierul din Bucureşti unde preţul apartamentelor a explodat, în ultima săptămână

Prețul apartamentelor a înregistrat creșteri semnificative în ultima săptămână. Cele din cartierul bucureștean Berceni s-au scumpit cu 7.000 de euro în luna mai, respectiv 9%, pe când apartamentele din Crângaşi au trecut de pragul de 90.000 de euro. În același timp, locuinţele din Dristor au pierdut patru procente.

Și apartamentele vechi s-au scumpit. Locuințele cu 3 camere din Capitală s-au apreciat uşor în medie în luna mai faţă de aprilie cu 0,1% sau 100 de euro şi cu 3% sau 2.850 de euro faţă de mai 2020, potrivit datelor companiei de consultanţă imobiliară SVN România, pe baza datelor din Anunţul Telefonic.

Cartierul din Bucuresti unde pretul apartamentelor a explodat, in ultima saptamana
Cartierul din Bucuresti unde pretul apartamentelor a explodat, in ultima saptamana

”Pe segmentul nou se va înregistra o creştere medie de aproximativ 10%”

”Anul 2021 va aduce o decuplare a evoluţiei preţurilor pe piaţa rezidenţială: estimăm că pe segmentul nou se va înregistra o creştere medie de aproximativ 10%, în timp ce pe segmentul vechi ar urma să se înregistreze o creştere mai redusă. În prezent, evoluţia preţurilor se menţine în zona de plus 3% – plus 4%, un procent specific unei pieţe mature“, a spus Andrei Sârbu, CEO al SVN România.

Ritmul de creştere a accelerat uşor în ultimele două luni spre trei procente, însă este departe de cel de 5% înregistrat înainte de pandemie.

Se pare că Românii vor apartamente din ce în ce mai spațioase, iar jurnalistul Felix Drăghici are o explicație pentru asta. ”Nevoia de spaţiu creşte, oamenii îşi dau seama că acasă este foarte important, mai important decât a fost vreodată, nu mai pot să meargă tot timpul pe „ieşeală” pe „marea ieşeală”, pe „going out”, pe cum vrei să spunem, pe viaţa asta de tip urban, dar oricum uşor hibridă în sine, în România, pentru că nu putem să spunem că suntem parizieni, nu ne-am născut în ţările mediteraneene, acolo unde lume aare un spaţiu de 30 metri pătraţi, în medie, pentru că aşa este în Paris, şi oamenii îşi spală rufele la colţul străzii, mănâncă la bistrourile de jos şi, în general, au o viaţă socială care presupune că doar anumite lucruri se fac acasă”, a spus acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...