Cartierele din București care ar putea rămâne fără căldură la iarnă. ”Ele sunt cele mai vulnerabile”

Ioana Bucur, Adrian Dumitru 23.09.2021, 16:34
Cartierele din București care ar putea rămâne fără căldură la iarnă. ”Ele sunt cele mai vulnerabile”

Un nou an, aceeași problemă. Administratorul Special al RADET a dezvăluit care sunt cartierele din București care ar putea rămâne fără căldură la iarnă. Ne așteaptă cele mai grele luni din istoria Capitalei, din punct de vedere al alimentării cu apă caldă și agent termic, avertizează cei din domeniu.

Cele mai vulnerabile zone din Capitală – care sunt cartierele din București care ar putea rămâne fără căldură la iarnă

Urmează o nouă iarnă dificilă pentru bucureșteni, cea mai grea din istoria orașului, spun specialiștii, în condițiile în care există mai multe zone „vulnerabile” în ceea ce privește furnizarea de apă caldă sau agent termic.

Sorin Chiriță, administrator special al RADET, a dezvăluit care sunt cartierele din București care ar putea rămâne fără căldură la iarnă.

„Zonele cele mai deficitare din București sunt zonele Colentina, Fundeni, Aviației. (…)

Pentru mine este surprinzător de ce după un an de zile după ce s-a semnat contractul de finanțare nu s-a lansat procedura de licitație pentru reabilitarea rețelei de termoficare, pentru acei 200 km din rețeaua primară” a declarat Sorin Chiriță, administratorul special al RADET București, la Antena 3.

Întrebat ce soluții ar avea locuitorii zonelor vizate, acesta a spus că, din nefericire, opțiunile nu sunt prea multe, „pentru că utilizarea în scară a încălzirii cu radiatoare electrice ar putea duce la alte avarii electrice și nu rezistă rețeaua la astfel de consumatori.

Cartierele din București care ar putea rămâne fără căldură la iarnă

„Cea mai grea iarnă din istoria Bucureștiului”

„Cel mai bine ar fi ca primăria, compania municipală Termoenergetica să facă un efort suplimentar în ceea ce privește acoperirea acestui deficit, printr-o atenție sporită cu privire la presiuni, cu privire la toate punctele termice. Pentru asta trebuiau făcute niște investiții, pentru că, și dacă ești magician, nu ai putea rezolva lucrurile peste noapte.

Situația se agravează pe zi ce trece și pe lună ce trece. Va fi cea mai grea iarnă din istoria Bucureștiului, din punct de vedere al alimentării cu apă caldă și agent termic”, a mai spus Sorin Chiriță, pentru aceeași sursă.

Între timp, premierul Florin Cițu a anunțat că Guvernul va realiza o compensare a facturilor la energie și gaze naturale, măsura urmând să fie aplicată în intervalul 1 noiembrie – 31 martie.

Plafonarea prețului la gaze este încă analizată, existând temeri că măsura ar putea „avea repercursiuni în economie”.

„Compensarea facturilor la energie şi gaz se va face, nu e nicio urmă de îndoială aici, iar măsură va viza perioada 1 noiembrie – 31 martie. Încă analizăm posibilitatea de a plafona preţul la gaze.

Pe de o parte, măsura poate avea repercusiuni în economie. Pe de altă parte, dacă măsura va fi luată de majoritatea statelor din Europa, atunci ar trebui să o implementăm şi noi pentru a nu fi afectaţi şi mai mult de contextul internaţional. Luăm cele mai bune decizii pentru români şi pentru economie!”, a scris Florin Cîţu, joi pe Facebook.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...