Carnagiu în Thailanda. Un fost polițist a ucis 34 de persoane, dintre care 22 de copii

Mihnea Tălău 06.10.2022, 12:31
Carnagiu în Thailanda. Un fost polițist a ucis 34 de persoane, dintre care 22 de copii

Un fost ofițer de poliție a ucis joi 34 de persoane aflate într-un centru de zi pentru copii din Thailanda. Presa a relatat că bărbatul înarmat s-a sinucis ulterior. Printre victime se numără 22 de copii, precum și adulți, a precizat poliția într-un comunicat. El și-a ucis și soția și copilul.

Nu se cunosc motivele violentului atac

Alte 12 persoane au fost rănite. Atacul a avut loc în timp ce copiii dormeau.

Atacul a început la ora locală 12.30  la o creșă din districtul Na Klang, provincia Nog Bua Lamphu, aflată în nord-estul țării, înainte ca atacatorul să plece cu mașina și să lovească mai mulți pietoni, declară colonelului Jakkapat Vijitraithaya. Copiii uciși aveau între doi și trei ani, a mai precizat el.

Anterior, poliția a declarat că se desfășoară o vânătoare a atacatorului, iar un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că prim-ministrul a alertat toate agențiile pentru a-l prinde pe vinovat.

Atacatorul s-a sinucis, după ce anterior și-a ucis soția și copilul.

Motivul atacului este unul neclar. Rapoartele din Thailanda spun că ofițerul fusese recent demis.

Cine este odiosul ucigaș

Fostul ofițer de poliție fusese dat în urmărire, fiind fugar și în posesia unei puști, a unui pistol și a unui cuțit.

Suspectul a fost identificat ca fiind un fost sergent în vârstă de 34 de ani, care a fost concediat pentru trafic de droguri, potrivit mai multor informații ale presei thailandeze. De asemenea, pe rețelele de socializare a circulat un afiș de căutare cu numele și chipul său.

Împușcăturile în masă sunt rare în Thailanda, chiar dacă rata de posesie a armelor de foc este ridicată în comparație cu alte țări din regiune, iar armele ilegale sunt frecvente, anunță BBC.

În 2020, un soldat supărat din cauza unei afaceri imobiliare care a eșuat a ucis cel puțin 29 de persoane și a rănit 57, într-un raid care s-a extins în patru locații.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...