EXCLUSIV

Carmen Trandafir revine în lumina reflectoarelor. Cum vrea să dea lovitura artista. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 22.01.2022, 10:27

Carmen Trandafir spune că nu a renunțat niciodată la cariera sa muzicală, chiar dacă a lipsit o perioadă bună din lumina reflectoarelor. Ea va încerca în februarie, luna în care s-a născut, să dea marea lovitură.

Carmen Trandafir revine în lumina reflectoarelor. Cu ce vrea să dea lovitura artista

Carmen Trandafir face parte din garda veche a muzicii ușoare românești. La cei 46 de ani de ani săi ea a decis să se înscrie în competiția acerbă a reprezentării României la Eurovision 2022. A făcut-o târziu, dar acum se bucură că a luat această decizie și nu regretă acest pas.

„Am decis poate cam târziu să mă înscriu cu această piesă lansată în toamna anului trecut, ‘Măști’. Ea este rodul unei noi colaborări și a unei noi etape din viața mea muzicală, cu o compozitoare de origine româno-niponă, Riona Sakurada, cu care colaborez de aproape un an. Iar această colaborare mi-a adus multe satisfacții deja.

O primă melodie la care am lucrat amândouă, ‘Prin gânduri’, a fost lansată chiar anul trecut de ziua mea, la începutul lui februarie. Apoi am decis că trebuie să continuăm colaborarea și așa a venit, aproape firesc, și a doua melodie. Una care sper să fie și pe placul publicului!”, a declarat Carmen Trandafir pentru impact.ro.

Carmen Trandafir revine în lumina reflectoarelor
Carmen Trandafir, un nume consacrat al muzicii ușoare românești din ultimii 30 de ani

„Nu am spus niciodată nu muzicii”

Carmen Trandafir neagă faptul că în ultima perioadă de timp ar fi renunțat la marea sa pasiune, muzica:

„Nu am spus niciodată nu muzicii, chiar dacă poate nu am mai fost sub lumina reflectoarelor, cum se spune. Am luat doar o scurtă pauză, de vreo doi ani, cu mai bine de un deceniu în urmă, atunci când a trebuit să-i fiu permanent alături fiicei noastre, Ana, care acum a împlinit 13 ani. Doar atunci muzica a fost ușor eclipsată și asta fiindcă am dorit să-mi alăptez fetița și să o cresc cu cea mai mare atenție”.

Evită compromisurile

Fetița de 16 ani lansată în 1991, cu un premiu de interpretare la Festivalul de Muzică de la Mamaia, se declară fidelă absolută a stilului muzical ce a impus-o încă de la debut, muzica pop.

„Nu am de gând să fac schimbări în ceea ce privește stilul meu muzical. Muzica pop e cea care mă reprezintă cel mai bine. În prezent prefer tot muzica pop, dar merg și pe adaosul de instrumente live, cu trupă și cu oarecare influențe computerizate, fiindcă nimic nu rămâne bătut în cuie pe lumea asta. Dar nu mă gândesc să fac mai multe compromisuri, cum am văzut că se poartă mai nou”, spune ea.

„Nu simt niciun fel de presiune”

Extrem de sinceră, Carmen Trandafir precizează că nu a gândit reîntâlnirea cu marele public ca un fel de relansare a carierei sale muzicale, fiindcă consideră că nu e cazul de așa ceva:

„Nu simt niciun fel de presiune, așa că nu poate fi vorba despre o relansare sau o reinventare a stilului meu. Am cântat și cânt și azi ceea ce-mi place. Revenirea în prim plan, dacă o pot numi așa, e în fapt o continuare a tot ce am făcut până astăzi. Așa că sper ca publicul să ne aleagă melodia printre cele 20 care se vor duela pentru șansa de a reprezenta România, conform calendarului de concurs, dar nu pun o presiune suplimentară asupra mea”.

Fiica sa cântă la pian și la chitară

Carmen Trandafir arată că în acest demers al său e susținută trup și suflet de cele mai dragi ființe sieși.

„Fiica mea, Ana, o domnișoară de 13 ani, care cântă la pian și la chitară, îmi ține pumnii. E foarte preocupată de școală și poate mult mai serioasă decât ar trebui să fie la vârsta ei. Emil Grădinescu, soțul meu, e și el alături de mine. El e cel care mi-a urmărit, prin natura lucrurilor, cel mai îndeaproape cariera și se bucură împreună cu mine de toate succesele mele”, a conchis Carmen Trandafir.

O eventuală calificare a melodiei lui Carmen Trandafir, în prima parte a lunii februarie, printre cele 20 de melodii ce se vor duela în marea finală din 5 martie ar reprezenta un cadou personal pentru Carmen Trandafir, care împlinește exact în primele zile ale lui februarie 47 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe