Carmen Iohannis, înlocuită la parada de Ziua națională. O altă femeie a stat lângă Klaus Iohannis

Stan Filon 01.12.2022, 15:05
Carmen Iohannis, înlocuită la parada de Ziua națională. O altă femeie a stat lângă Klaus Iohannis

Carmen Iohannis a fost înlocuită de o altă femeie, care a stat alături de președintele Klaus Iohannis la parada de 1 Decembrie, de Ziua Națională. Mii de români au participat și anul acesta la cea mai mare paradă militară din România, cea de la Arcul de Triumf, din București, în ciuda vremii ploioase.

Carmen Iohannis, înlocuită la parada de Ziua națională

Mii de oameni au participat la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf, din București. Oamenii au venit însoțiți de copii, pentru a vedea militarii defilând pe sub Arcul de Triumf. Tancurile au făcut deliciul celor mici, la fel ca și avioanele din dotarea armatei române.

La evenimentul de joi au participat peste 1.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicații Speciale şi Administrația Națională a Penitenciarelor, precum şi aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave.

Carmen Iohannis, inlocuita la parada de Ziua nationala
Carmen Iohannis, inlocuita la parada de Ziua nationala

Militari străini, alături de cei români pentru parada de 1 Decembrie

Alături de militarii români au defilat și aproximativ 150 de soldați din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos. Au defilat și 25 de mijloace tehnice, printre care se numără și avioane de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

La parada de Ziua Națională au asistat și înalți demnitari români, printre care membri ai Guvernului, șefi de instituţii, reprezentanţi ai corpului diplomatic, politicieni, veterani de război etc. Președintele Klaus Iohannis a fost și el prezent la fața locului, însă Prima Doamnă, Carmen Iohannis, a lipsit. În schimb, alături de șeful statului a apărut o altă doamnă. Anul acesta, la dreapta președintelui Iohannis a stat președintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu.

S-a spus că ar fi protejata președintelui Klaus Iohannis

Alina Gorghiu este unu nume cunoscut în politica românească. S-a spus că ar fi protejata președintelui klaus Iohannis, dar a fost cunoscută și prietenia pe care a avut-o cu fostul președinte PNL Florin Câțu, care s-a cam șubrezit după ce Florin Câțu a pierdut postul de premier, dar și pe cel de președint al PNL.

Alina Gorghiu este de profesie avocat, iar în politică a intrat pepost de consilier local în Sectorul 5 din București. A ocupat această funcție până în anul 2004. În 2008 și, din nou, în 2012, a fost aleasă deputat de București.

Cu sprijinul șefului de stat, Alina Gorghiu a devenit, în anul 2014, prima femeie care ocupa funcție de președinte PNL. Doi ani mai târziu, și-a prezentat demisia, din cauza faptului că nu a reușit să câștige alegerile parlamentare. Până în prezent, a ocupat poziția de senator iar de ceva timp este și președinte interimar al Senatului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...