Caricatură Charlie Hebdo cu Meghan şi regina Elisabeta, criticată de britanici. Cum au fost ironizate cele două

Stan Filon 14.03.2021, 22:38
Caricatură Charlie Hebdo cu Meghan şi regina Elisabeta, criticată de britanici. Cum au fost ironizate cele două

Ultima ediție a celebrei reviste de satiră și umor Charlie Hebdo a șocat întreaga lume, după ce pe prima pagina a fost publicată o caricatură în care apare Regina Elisabeta, dar și Meghan Markle. Cele două sunt comparate cu George Floyd și polițistul Derek Chauvin.

Caricatură Charlie Hebdo cu Meghan şi regina Elisabeta

Jurnaliștii francezi compară astfel scandalul din cadrul Casei Regale a Marii Britanii cu scandalul de rasism din America, când George Floyd a murit în urma agresiunii unor polițiști. ”Acest desen nu forțează limitele, nu face pe nimeni să râdă și nici nu se opune rasismului. Doar înjosește problema și aduce o insultă, pentru ambele tabere”, a declarat Halima Begum, CEO think tank pentru egalitatea rasială.

Francezii au denumit caricatura cu Regina Marii Britanii: “De ce a părăsit Meghan Palatul Buckingham”, ducesa pusă la pământ de regină spunând ”Pentru că nu mai puteam să respir”. Regina este înfățișată cu ochii roșii, rânjind și cu păr pe picioare. Prințul Harry și Meghan Markle au acordat un interviu în America, în care au spus exact care au fost adevăratele motive pentru care au decis să renunțe la îndatoririle lor din cadrul Casei Regale. Cei doi s-au destăinuit celebrei Oprah Winfrey.

Caricatura Charlie Hebdo cu Meghan si regina Elisabeta
Caricatura Charlie Hebdo cu Meghan si regina Elisabeta

Au fost aduse acuzații de rasism Casei Regale a Marii Britanii

Meghan Markle a adus acuzații grave Casei Regale. A adus chiar acuzații de rasism și au existat discuții și îngrijorări despre culoarea pielii viitorului prinț, Archie. Ducesa a mai spus că a fost atât de afectată încât a avut gânduri suicidale în acea perioadă.

”Chiar ieri, Harry și Meghan au anunțat că vor face donații unor fundații caritabile care se ocupă cu problema egalității rasiale și a problemelor mintale în presă. Acest lucru este văzut ca o confirmare a angajamentului lor față de aceste cauze, despre care au vorbit mult în ultima perioadă. Chiar și așa, după publicarea interviului, popularitatea lor a scăzut la un minim istoric în rândul englezilor, potrivit unui studiu”, a transmis Ștefan Ionescu, corespondent Aleph News.

Palatul Buckingham a transmis că tratează cu maximă seriozitate dezvăluirile făcute de cei doi. Ulterior, întrebat de jurnaliști, Prințul William a spus și el că familia regală nu este sub nicio formă rasistă, adăugând că va vorbi cu fratele său.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...