Care va fi temperatura apei Mării Negre în perioada 19 – 25 iulie în Mamaia, Năvodari, Vama Veche sau Costinești

Daria Petrescu 20.07.2021, 11:06
Care va fi temperatura apei Mării Negre în perioada 19 – 25 iulie în Mamaia, Năvodari, Vama Veche sau Costinești

Ne aflăm în plin sezon estival, iar în ultimile zile, românii s-au confruntat cu temperaturi caniculare în mai toată țara, mai ales la malul mării. Pentru turiștii care vor ajunge în vacanță la mare, în perioada 19-25 iulie, ei bine, aceștia trebuie să știe că nu vor scăpa de temeperaturile extrem de ridicate. Care va fi temperatura apei Mării Negre în perioada 19 – 25 iulie în Mamaia, Năvodari, Vama Veche sau Costinești

Care va fi temperatura apei Mării Negre în perioada 19 – 25 iulie

Indiferent de stațiunea în care veți decide să petreceți vacanța în următoarea săptămână, apa Mării Negre este perfectă în această perioadă. Iată care va fi temperatura apei Mării Negre în perioada 19 – 25 iulie în Mamaia, Năvodari, Vama Veche sau Costinești.

În luna iulie vremea este perfecta în România, în anumite regiuni, cum ar fi  Eforie Sud, Navodari, Ovidiu, Sulina, Mangalia, Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), Costinesti, Tecuci si Constanta.

În zona acestor orașe, vă puteți bucura 100% excursia dumneavoastră: soarele este garantat, plouă foarte puțin. De asemenea, umiditatea nu este prea ridicată. Este așadar luna ideală să vă petreceți vacanța la malul mării. Vara aceasta, mii de turiși au ales să își petreacă zilele pe litoral, mai ales după ce au fost ridicate restricțiile cauzate de pandemia de coronavirus.

Potrivit meteorologilor, vremea va rămâne la fel de caldă pe tot parcursul acestei luni, chiar dacă vor exosta schimbări bruște și vor veni ploi zgomotoase de vară, pe alocuri. În săptămâna aceasta, temperatura apei Mării Negre va ajunge la 27 de grade în Mamaia, Năvodari, Vama Veche sau Costinești.

Chiar dacă este foare greu să găsești un loc de cazare în plin sezon estival, fiind extrem de aglomerat, românii aleg în continuare să își petreac vacanța pe litoralul românesc.

Principalele stațiuni de pe litoralul românesc

Una dintre cele mai cunoscute stațiuni de pe litoralul românesc, este Mamaia. Tinerii sun dornici să piardă nopțile la malul mării în această stațiune, deoarece are viață de noapte.

Lângă lacul Techirghiol se află stațiunea Eforie, cea în care domnește liniștea. Eforie se împarte în cele două stațiuni: Eforie Nord și Eforie Sud. Familiile cu copii aleg de obicei aceste stațiuni, deoarece sunt puțin mai izolate și mai liniștite decât Mamaia.

Stațiunile Costinești și Vama Veche

Cei care au buget redus, aleg stațiunea Costinești. Tinerii studenți fiind atrași de aceasta, pentru a se distra și pentru a avea o vacanță reușită.

Populară printre tineri este și stațiunea Vama Veche. Aceasta se află aproape de granița cu Bulgaria și mereu foarte aglomerată. Indiferent de vreme, în această stațiune distracția este în toi în permanență, fiind vizitată de turiști români și străini.

Turiștii trebuie să ia în considerare măsurile anti-COVID

Turiştii care vor ajunge pe litoral în această vară şi administratorii plajelor de la Marea Neagră trebuie să respecte mai multe reguli anti-COVID de distanţare şi igienă, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial. În continuare, trebuie să existe o distanțare social atât pe plajă, cât și în spațiile comerciale. De asemenea, trebuie să existe și o distanță considerabilă între șeslonguri, mai ales între persoanele care nu fac parte din aceeași familie.

Urmăriți Impact.ro și pe