Care sunt cele mai toxice locuri de pe Pământ. Riști să te îmbolnăvești dacă mergi acolo

Stan Filon 16.05.2021, 11:20

Mulți români au prins gustul vacanțelor exotice, cât mai departe de țara noastră. Ei bine, aceștia trebuie să știe care sunt cele mai toxice locuri de pe Pământ, de unde ai șanse reale să pleci mai bolnav decât ai venit. Aceste locuri s-au transformat în adevărate pericole pentru oameni chiar din cauza semenilor noștri.

Acestea sunt cele mai toxice locuri de pe Pământ

Când ajungi în aceste locuri toxice îți dai seama că Terra este o planetă frumoasă, dar păcat că este locuită, deoarece putem vedea cu ochiul liber unde se poate ajunge din cauza delăsării oamenilor, dar și din dorința de îmbogățire rapidă a unor corporații care au în gând doar profitul și sacrifică mediul înconjurător. Mai jos găsiți top 5 locuri toxice de pe pământ!

1. Râul Citarum din Indonezia

Râul Citarum din Indonezia și-a câștigat reputația de cel mai murdar râu al lumii. În jurul acestui râu trăiesc aproximativ cinci milioane de oameni. Aceștia folosesc râul ca sursă de apă, chiar dacă aici sunt deversate 20 de mii de tone de deșeuri provenite de la cele circa 20 de mii de fabrici te textile din zonă.

Acestea sunt cele mai toxice locuri de pe Pămant
Acestea sunt cele mai toxice locuri de pe Pămant

2. Raul Yamuna din India

Un alt loc toxic de pe planetă este râul Yamuna din India, care este aproape la fel de murdar ca cel din India. Fluviul Yamuna este cel mai mare afluent al Gangelui. Acesta traversează orașul Delhi și s-a preconizat că mai mult de jumătate din gunoiul produs de oraș ajunge direct în Yamuna. Din păcate, apa acestui fluviu este folosită de milioane de indieni ca sursă principală de apă pentru spălat, gătit și băut, scrie stiridinlume.ro.

3. Linfen din China

O vacanță în orașul Linfen din China vă poate îmbolnăvi de plămâni. Este orașul cu cel mai poluat aer din întrega lume. Acest titlu negativ l-a primit în anul 2007, potrivit unui raport realizat de specialiștii de la Blacksmith Institute. Instituția americană este de fapt o organizație specializată în proiecte legate de combaterea poluării, iar în China are mereu câte ceva de făcut. În Linfen trăiesc peste patru milioane de oameni, iar poluarea provine de la minele de cărbune și termocentralele care folosesc ca sursa de energie tot cărbunele.

4. La Oroya din Peru

Chiar dacă La Oroya este o localitate mică din Peru, cu doar 35 de mii de locuitori, poluarea este la un nivel record. Regiunea este poluată de compania americană ”Doe Run”. Americanii refuză pur și simplu să țină cont de avertismentele ecologiștilor peruani referitoare la sănătatea locuitorilor, precum şi la poluarea zonei pe termen lung. Oficialii companiei s-au arătat neinteresați de faptul că îmbolnăvește pur și simplu populația micului orășel. Profitul este pe primul loc!

5. Girul nord-pacific

Cea mai mare groapă de gunoi din lume se regăsește în Pacific. Curenții oceanici aduc cu ei în această zonă gunoaiele ce plutesc în apele oceanice. Așa s-a format o adevărată insulă plutitoare de gunoaie. Specialiștii au atras atenția că aceasta capătă proporții îngrijorătoare, având o suprafață estimată la aproximativ 1.400.000 km pătrați. Prin gunoaiele respctive se pot regăsi cauciucuri, cutii, pungi de tot felul, de care s-au descotorosit foarte mulți oameni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...