Care sunt cele mai scumpe țări din lume. Locul în top ocupat de România

Diana Radu 17.02.2020, 17:25
Care sunt cele mai scumpe țări din lume. Locul în top ocupat de România
Potrivit clasamentului realizat de CEOWORLD  în topul celor mai scumpe 20 de țări din lume, se află țările europene, fiind urmate de cele din Asia, din America de Nord, din Africa și din Caraibe. Mai exact, Elveţia a fost desemnată ţara în care este cel mai scump să trăieşti. Pe locul doi se află Norvegia.

Ce loc ocupă România în topul celor mai scumpe țări din lume

Pe locul trei în clasamentul celor mai scumpe țări din lume se află Norvegia, după care se situează: Islanda, Japonia, Danemarca, Bahamas. Luxemburg, Israel, Singapore și Coreea de Sud, potrivit CEOWORLD. La polul opus al clasamentului, adică în topul celor mai ieftine și accesibile din punct de vedere financiar se află: Pakistanul. Pe locul 125 din 132 se află Venezuela, urmată apoi de Tunisia, Kârgâzstan, Uzbekistan, Siria, India, Afganistan, dar titlul de cea mai ieftină ţară din lume îi revine așa cum am precizat, Pakistanului.
În ceea ce privește situația României în acest clasament, ei bine țara noastră se clasează pe locul 99 din 132 de țări, între Serbia și Tanzania. Bulgaria se clasează înaintea României, pe locul 94. În țările în care indicele este mai mare de 100, nivelul de trai este mai scump decât New York, spun cei de la CEO World Magazine.
romania, clasament, cele mai scumpe tari
Ce loc ocupă România în topul celor mai scumpe țări din lume. Pe locul întâi se află Elveția

Studiul celor de la CEO World Magazine se bazează pe analizarea unor informații din diverse studii și rapoarte, care conțin tarifele de consum ale alimentelor și ale costurilor întreținerii unei locuințe. Cu alte cuvinte, studiul ține cont de prețul chiriei, al alimentelor, al taxelor și impozitelor, al utilităților, al transporturilor, precum și de prețul hainelor și al meselor de la restaurant. Important de precizat mai este și faptul că studiul a analizat 132 de state din întreaga lume.

Urmăriți Impact.ro și pe