Care sunt cele mai cumpărate mașini second-hand în România. Numărul e triplu față de autoturismele noi

Cristian Cojocaru, Diana Dumitrache / 02.12.2020, 16:04
Care sunt cele mai cumpărate mașini second-hand în România. Numărul e triplu față de autoturismele noi

Când vine vorba de achiziționarea unei mașini, românii se uită foarte mult la banii pe care îi investesc în așa ceva. Din cauza salariilor mici, nu puțini sunt cei care preferă o mașină second-hand. Cele mai cumpărate mașini second-hand din România sunt cele nemțești.

Cele mai cumpărate mașini second hand în țara noastră

Deși pe piață sunt multe oferte de finanțarea atât din partea băncilor dar și din partea dealerilor auto, românii preferă mașinile second-hand. Astfel, cele mai cumpărate mașini din România sunt cele second-hand. Numărul acestora este triplu față de autoturismele noi.  Așadar, în primele 11 luni ale anului, în România au fost vândute 347.321 autoturisme second-hand. Un număr triplu fațî de cele 110.337 de mașini noi, potrivit statisticilor Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile.

Cele mai vândute mașini noi au fost Dacia cu 34.577 de unități, Renault cu 8.849 unități, Skoda cu un număr similar, 8.628 unități și Hyundai cu 6.296 autoturisme. La capitolul mașini rulate, în topul preferințelor românilor au fost mașinile germane. Astfel, Volkswagen în top de listă numără 86.489 de unități vândute, BMW cu 35.090 de autoturisme. Marca Audi se situează pe cel de-al treilea loc cu 34,816 de mașini rulate vândute, foștii proprietari de Ford au ales să-și vândă vechile mașini în număr de 26.056 de bucăți, iar Opel, pe locul al cincilea cu 25.374 de autoturisme.

Indiferent că vorbim de mașini second-hand sau mașini noi, volumul acestora au scăzut față de anul trecut. Comparativ cu anul 2019, vânzările de mașini noi au scăzut cu 25,3% iar cele second-hand cu 15%. Acest lucru se poate pune și pe seama pandemiei de coronavirus și fluctuațiilor financiare, sector afectat drastic de măsurile actuale, potrivit digi24.ro .

Dacia este lider detașat 
Dacia este lider detașat

Dacia este lider detașat la mașini noi

Deși piața este în continuă scădere iar Dacia a cunoscut o descreștere de 36,5 procente, marca românească deține poziția de lider de piață. Cu o situație și mai cruntă se întâlnesc și cei de la Ford care au un minus de peste 55%. În ciuda acestor descreșteri, producția și-a revenit la normal.

„Atât la Dacia, cât și la Ford, ne situăm la un volum al producției, aș spune eu, în lunile iulie și august, comparativ cu cele din 2019. Dar pe primele 8 luni există totuși o pierdere de producție de circa 70.000 de unități, pentru cele două companii.”, potrivit lui Adrian Sandu, secretar general al ACAROM.

Astfel, cu toate că vânzarea de automobile cunoaște descreșteri majore, piața mașinilor rulate merge bine și pe timp de pandemie. Potrivit unui studiu recent, 68% dintre români consideră că mașina reprezintă cel mai sigur mijloc de transport la momentul actual. În baza aceluiași sondaj, 7% dintre respondenți afirmă că se simt în siguranță în mijlocul de transport în comun. Chiar dacă cei cu un buget restrâns optează pentru achiziționarea unei mașini second-hand, ideea generală a constructorilor de mașini are o bază solidă. Așadar, aceștia își spun speranța pe teama oamenilor de a circula cu mijloacele de transport în comun și au încredere că vânzările de mașini își vor reveni.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI