Care sunt cele mai bune vinete pentru copt. Aşa le alegi, puţine gospodine ştiu trucul

Elena Avramescu 02.07.2022, 16:25
Care sunt cele mai bune vinete pentru copt. Aşa le alegi, puţine gospodine ştiu trucul

Vara este sezonul perfect pentru vinete, indiferent de felul în care vreți să le preparați. Chiar dacă le preferați simple, în salata, sau pentru garnituri, vinetele sunt la fel de delicioase și pe placul adulților, dar și al copiilor. Cu toate acestea, nu este de mirare faptul că salata de vinete este, fără niciun dubiu, alegerea principală a tuturor. De aceea este nevoie să ții cont de sfaturi, cum ar fi alegerea legumelor sau modul unic de prepapare, ca să te asiguri că totul o să iasă ca la carte.

Secretul gospodinelor pentru selectarea vinetelor ideale pentru copt

Pentru început, este necesar să se aleagă vinetele mari, bine coapte, iar culoarea trebuie să fie întotdeauna cât mai închisă, mai precis un mov spre negru. Partea bună este că vinetele pot fi coapte atât în cuptor, cât și pe aragaz, la flacără sau pe foc de lemne. Dar, pentru un gust original, este recomandat să le coci pe foc de lemne sau măcar pe aragaz, deoarece gustul ușor afumat este ceea ce trebuie pentru cea mai delicioasă salată de vinete.

După aceea, vinetele se coc, întorcându-se rapid pe toate părțile, după care se lasă 5 minute la „odihnit“, înainte de a le curăța. Chiar dacă multe persoane recomandă curățarea rapidă, sub jet de apă, nu este ok să se procedeze așa, deoarece se va pierde toată aroma, mai ales gustul afumat.

Vinetele se curăță cât sunt fierbinți, însă numai după o metodă extrem de simplă. Mai precis, se pun pe un tocător, se despică pe lung, iar cu ajutorul unei linguri se îndepărtează coaja și se scoate tot miezul. După aceea este nevoie să presărați puțină sare grunjoasă și să lăsați vinetele la scurs o oră. Numai după acest pas apoi vinetele se toacă, grosier sau mărunt, după preferință și se prepară astfel minunata salată.

Ce culoare trebuie să aiba coada vinetelor perfecte
Vinete pe gratar

Ingrediente pentru salata de vinete

  • 500 g vinete coapte și scurse
  • 100 ml ulei
  • sare, după gust
  • 1 ceapă (acest lucru este opțional)

Mod de preparare

Pui vinetele tocate într-un castron, după care presari puțină sare și amesteci puternic timp de 2-3 minute, până ce observi că vinetele se albesc. Se poate face acest pas și cu ajutorul unui mixer. După aceea începi să torni uleiul în fier subțire, continuând să mixezi, iar în momentul în care uleiul este încorporat iar salata a crescut în volum, devenind pufoasă și aerată, este gata.

Numai dacă dorești, poți adăuga puținăceapă tăiată mărunt. Este important să o ții la frigider câteva ore înainte de servire, pentru a se întrepătrundă aromele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...