Care sunt cele mai bune cartiere din orașele României. Cât de scumpe sunt apartamentele în fiecare din ele

Raluca Juncu 09.08.2020, 13:37
Care sunt cele mai bune cartiere din orașele României. Cât de scumpe sunt apartamentele în fiecare din ele

Location, location, location. Adică locația, desigur, este unul din cele mai importante aspecte atunci când te gândești să-achiziționezi un apartament, sau chiar și dacă vorbim de închiriere. Prețul, ajustat în funcție de cererea și oferta de pe piață este apoi elementul definitoriu care te poate îndemna să semnezi sau nu tranzacția.

Un raport recent de piață realizat de platforma Imobiliare.ro include un clasament al celor mai apreciate și/sau căutate cartiere din orașele mari din România, precum și prețurile imobilelor din aceste zone.

Cele mai bune cartiere din București

Capitala conduce clasamentul, cu cele mai exclusiviste zone, deja binecunoscute pentru prețurile ridicate. Vorbim aici despre zona central-nordică Herăstrău – Nordului (unde preţurile s-au majorat cu 0,7%, până la 2.750 de euro pe metru pătrat), Kiseleff – Aviatorilor (+2,3%, până la 2.660 de euro pe metru pătrat util), Dorobanţi – Floreasca (unde a avut loc o scădere de 3,4%, până la 2.240 de euro pe metru pătrat util) şi Aviaţiei (+3,1%, până la 2.120 de euro pe metru pătrat), scrie adevarul.ro, citând experții de la Imobiliare.ro.

Cele mai bune cartiere din Cluj-Napoca

Zona centrală și ultracentrală se situează în continuare pe primul loc în ceea ce privește prețurile cu o medie de preţ de 2.200 de euro pe metru pătrat util (în creştere cu 3,2% faţă de cele trei luni anterioare), urmat de arealul Gheorgheni – Andrei Mureşanu (unde preţurile s-au majorat cu 2,1%, până la 1.930 de euro pe metru pătrat util), la egalitate cu Plopilor (tot cu 1.930 de euro pe metru pătrat, după un avans de 3,5%).

Cele mai bune cartiere din Timișoara

Zona Ultracentral – Medicină – Piaţa Unirii se plasează în continuare pe primul loc în clasamentul privind prețul/mp, unde un mp util costă 1.630 de euro. Urmează apoi Complex Studenţesc – Dacia – Elisabetin – Olimpia – Stadion (+0,4%, până la 1.400 de euro pe metru pătrat) şi Zona Central – Bălcescu – Take Ionescu – Piaţa Maria (+0,6%, până la până la 1.380 de euro pe metru pătrat).

Cele mai bune cartiere din Brașov

Cea mai bine cotată zonă imobiliară din orașul de la poalele Tâmpei rămâne, în continuare Drumul Poienii, unde un apartament poate fi cumpărat aici cu o sumă medie de 1.820 de euro pe metru pătrat, în creştere cu 3,5% faţă de trimestrul anterior. În Centrul Istoric – Centrul Civic – Ultracentral – Dealul Cetăţii, pe de altă parte, valoarea medie de listare a unei asemenea unităţi locative ajunge la 1.340 de euro pe metru pătrat (în urma unui avans de 0,4%), iar în Schei – Stupini la 1.310 euro pe metru pătrat (în urma unei scăderi de 2,8% la trei luni).

Cele mai bune cartiere din Constanța

Fără îndoială, arealul Faleză Nord – Trocadero – City Park Mall – Capitol – Delfinariu rămâne în topul cu cele mai scumpe apartament din orașul de la malul mării. preţul mediu solicitat de către vânzători se situează, aici, la 1.440 de euro pe metru pătrat util, în creştere cu 1,2% faţă de cele trei luni anterioare. Pe pozițiile imediat următoare se regăsesc, la distanță relativ mică, zonele Central – Ultracentral – Peninsula (cu un avans trimestrial de 2,2%, până la 1.270 de euro pe metru pătrat), urmată de Tomis III – Dacia – Tomis II – Brotăcei – Tomis I (cu un minus de 0,8%, până la 1.260 de euro pe metru pătrat), apoi de Tomis Nord – Inel II – Inel I – Primo – Far (+1,7%, până la 1.250 de euro pe metru pătrat) şi, respectiv, Casa de Cultură – Tomis Plus (+1%, până la 1.240 de euro pe metru pătrat).

Cele mai bune cartiere din Iași

Centru Civic – Gară – Central – Ultracentral este zona extinsă a Iașiului în care regăsim cele mai scumpe apartamente disponibile, unde prețurile au stagnat, însă, în trimestru trecut, ajungând la un nivel de 1.320 de euro pe metru pătrat util. În zona Podul de Fier – Moara de Vânt, valoarea medie de listare s-a majorat cu 3,9% în decursul a trei luni, ajungând la 1.300 de euro pe metru pătrat. În Copou a avut loc, pe de altă parte, o scădere trimestrială de 3,5%, până la o medie 1.200 de euro pe metru pătrat.

Pe următoarele două locuri se situează zonele Tătăraşi – Tudor Vladimirescu (cu un avans trimestrial de 1,1%, până la 1.110 euro pe metru pătrat) şi Podu Roş (după un plus de 3,2% la trei luni, până la 1.070 euro pe metru pătrat).

Urmăriți Impact.ro și pe