Care este temperatura apei mării în weekendul 20-21 iunie 2020 la Mamaia, Eforie sau Vama Veche

Iancu Andreea 20.06.2020, 13:27
Care este temperatura apei mării în weekendul 20-21 iunie 2020 la Mamaia, Eforie sau Vama Veche

Weekendul aceste se anunță unul perfect pentru o mini-vacanță la mare. Cei care și-au propus să facă o vizită litoralului românesc se vor bucura de temperaturi numai bune de relaxare. Astfel, în cele mai importante stațiuni la Marea Neagră, se resimte briza caldă, dar pe alocuri și câteva averse de ploaie și descărcări electrice. Codul galben de vreme instabilă se păstrează și în zona de litoral.

Prognoza meteo pentru weekendul 20-21 iunie

Turiștii de pe litoral se bucură în această perioadă de temperaturi prietenoase. Astfel, weekendul acesta sunt anunțate maxime de 26-29 de grade Celsius, care însă se vor resimți la malul mării precum 32 de grade Celsius. Așadar, vreme caldă, numai bună pentru o plimbare prin nisip. Touși, cerul va prezenta și înnorări, care pe alocuri se vor transforma în averse de ploaie, cu descărcări electrice.

În timp ce ziua de sâmbătă pare să stea sub semnul furtunilor scurte, de vară, duminica va fi mai prietenoasă. Așadar, 21 iunie vin cu cer senin, temperaturi maxime de 26 de grade și soare din plin. După orele prânzului, spre după-amiază, vor apărea nori sporadici și va crește probabilitatea de precipitații.

Apa mării va avea o temperatură de aproximativ 18 grade Foto - Pexels
Apa mării va avea o temperatură de aproximativ 18 grade
Foto – Pexels

Temperatura apei Mării Negre

Aceia care visează la o bălăceală în apa mării trebuie să știe că temperatura acesteia ajunge la aproximativ 18 grade Celsius. De asemenea, codul galben aflat în vigoare pe aproape întreg teritoriul României, va aduce o vreme instabilă.

În perioada 20-21 iunie, în Constanța, se anunță o vreme cu ușoare înnorări și posibilitate de ploaie și furtună. Temperaturile maxime pentru cei care vizitează nordul litoralului se situează între 19 și 26 de grade Celsius. Pe de altă parte, în sud, în Vama Veche, temperaturile variază între 18 și 29 de grade Celsius.

Așadar, turiștii se vor putea bucura pe alocuri de razele de soare și de temperaturi de vară, însă vor trebui să fie pregătiți și de aversele de ploaie anunțate. Totodată, micile furtuni și descărcări electrice ar fi bine să fie admirate de la adăpost. Până la urmă, indiferent de vreme, Marea Neagră este mereu frumoasă și primitoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...