Care este starea de sănătate a Papei Francisc. De ce suveranul pontif a ajuns să fie spitalizat la Roma

Mihnea Tălău, Andrei Dumitrescu 29.03.2023, 22:08
Care este starea de sănătate a Papei Francisc. De ce suveranul pontif a ajuns să fie spitalizat la Roma

Vaticanul a anunțat miercuri că Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a fost internat în spitalul din Roma pentru teste de sănătate programate anterior și și-a anulat audiențele pentru următoarele două zile.

Suveranul Pontif spitalizat la Roma

Papa se află la Spitalul Universitar Gemelli, unde a fost operat în 2021. Dar audiențele sale de până vineri au fost anulate, ridicând întrebări cu privire la participarea lui Francisc în timpul activităților din Săptămâna Sfântă de la Vatican care încep duminică.

„Sfântul Părinte se află la Gemelli din această după-amiază pentru unele controale programate anterior”, a declarat Vaticanul într-o declarație de un singur rând a purtătorului de cuvânt Matteo Bruni.

Francisc a părut într-o formă relativ bună în timpul audienței sale generale programate în mod regulat miercuri, deși a făcut o grimasă puternică în timp ce urca și cobora din „papamobil”.

Cu toate acestea, surse de la Vatican afirmă că Papa Francisc va fi spitalizat timp de câteva zile pentru tratarea unei infecții pulmonare, după ce în ultimele zile a avut dificultăți de respirație, transmite abcnews.go.com.

Lui Francisc i-a fost extirpat o parte dintr-un plămân în tinerețe, din cauza unei infecții respiratorii, și vorbește adesea în șoaptă.

El a petrecut 10 zile la spitalul Gemelli în urma operației din 2021 pentru o îngustare intestinală, care a inclus îndepărtarea a 33 de centimetri din colon.

Papa Francisc
Papa Francisc

Papa urmează să celebreze Duminica Floriilor

Se așteaptă ca Francisc să celebreze Duminica Floriilor în acest weekend, dând startul ceremoniilor din Săptămâna Sfântă de la Vatican: Joia Sfântă, Vinerea Mare, Vigilia Pascală și, în cele din urmă, Duminica Paștelui, pe 9 aprilie.

El folosește un scaun cu rotile de mai bine de un an din cauza unor întinderi ale ligamentelor de la genunchiul drept și a unei mici fracturi la genunchi. El a declarat că rana se vindecă și că în ultima vreme merge mai mult cu un baston.

Francis a mai spus că a rezistat să fie operat pentru problemele de la genunchi deoarece nu a răspuns bine la anestezia generală în timpul operației intestinale din 2021.

El a spus la scurt timp după operație că și-a revenit complet și că poate mânca normal. Dar, într-un interviu din 24 ianuarie cu The Associated Press, Francis a spus că diverticuloza sa, sau umflăturile din peretele intestinal, „a revenit”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...