Care este relaţia dintre Florin Cîțu şi Nicolae Ciucă. Preşedintele PNL a recunoscut

Ana Anitoiu 28.10.2021, 17:07
Care este relaţia dintre Florin Cîțu şi Nicolae Ciucă. Preşedintele PNL a recunoscut

Premierul demis Florin Cîțu a dezvăluit care este relația dintre el și prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă. Preşedintele PNL a recunoscut cum se înțelege cu cel care ar urma să-i ia locul, dacă va trece de votul din Parlament.

Ce relație au Florin Cîțu și Nicolae Ciucă

Liderul PNL a spus că are o relație foarte bună cu premierul desemnat Nicolae Ciucă și a amintit că el a fost cel care l-a propus pe acesta pentru funcția de prim-ministru, după ce președintele USR, Dacian Cioloș, nu a obținut suficiente voturi în Parlament ca să ajungă în fruntea unui Guvern.

”Să știți că aceste zile am stat în fiecare zi multe, multe ore împreună”, a ținut să precizeze Florin Cîțu despre poisiblul său succesor în funcția de premier al României, Nicolae Ciucă.

Care este relatia dintre Florin Citu si Nicolae Ciuca. Presedintele PNL a recunoscut
Florin Citu. Inquam Photos/ Octav Ganea

Florin Cîțu, despre posibilitatea ca USR să revină la guvernare

De asemenea, Florin Cîțu a făcut o declarație referitoare la posibilitatea ca USR să revină la guvernare, după ce a votat moțiunea de cenzură împotriva lui, alături de PSD și AUR. Premierul demis a spus că mandatul PNL nu s-a ”flexibilizat”.

”Mandatul nostru nu s-a flexibilizat, este același mandat. Un mandat cu guvern minoritar PNL-UDMR. Bineînțeles, domnul premier desemnat, Nicolae Ciucă, trebuie să aibă discuții pentru a convinge partidele să ne susțină cu vot în Parlament, să susțină un guvern minoritar”, a spus Florin Cîțu.

În contextul în care USR a anunțat că nu va susține un gubern minoritar și au cerut ca Nicolae Ciucă să își depună mandatul, Florin Cîțu a repetat că Partidul Național Liberal a făcut un pas important propunând un alt premier și a demonstrat că înțelege importanța momentului prin care trece România.

”Până în acest moment, nu am văzut niciun grad de concesie din partea celor de la PSD sau de la USR. Îmi este clar că doar PNL înțelege prin ce trece România, ceilalți doar fac declarații.

PNL a făcut o concesie majoră, a propus un alt premier. O să fie gata lista de miniștri până sâmbătă. Azi vom afla varianta finală a guvernului pentru UDMR”, a mai spus președintele PNL.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a spus joi dimineață în privința negocierilor pentru formarea unui nou Guvern că deja este întinsă prea mult răbdarea românilor. Politicianul a adăugat că își continuă discuțiile cu prim-ministrul desemnat și că ia în considerare ”tot ce este serios pentru deblocarea acestei crize”.

Urmăriți Impact.ro și pe