Care este localitatea cu cea mai mare incidenţă din România. Cifrele sunt îngrijorătoare

Badea Violeta, Ozana Mazilu 26.09.2021, 14:00
Care este localitatea cu cea mai mare incidenţă din România. Cifrele sunt îngrijorătoare

În România sunt 500 de localități care au rata de infectare Covid mai mare de 3 la mie, dar într-o zonă situația pare să fi scăpat complet de sub control. Ultimele date sunt îngrijorătoare. Iată despre ce localitate este vorba.

Într-o localitate incidența a depășit 12 la mia de locuitori

Cazurile noi de Covid-19 au explodat în ultima perioadă. România numără aproape 500 de localități în care rata de infectare este mai mare de 3 la mie, dintre care în 54 incidența a trecut de 6 la mia de locuitori. Zonele în care situația a devenit îngrijorătoare sunt:

  • Cătina, județul Cluj – rata de infectare este de 12,08 la mie;
  • Ploscoş, județul Cluj – rata de infectare este de 9,66 la mie;
  • Şeica Mică, județul Sibiu – rata de infectare este de 9,48 la mie;
  • Pojejena, județul Caraș-Severin – rata de infectare este de 9,47 la mie;
  • Bârsana, județul Maramureș – rata de infectare este de 9,1 la mie;
  • Bara, județul Timiș – rata de infectare este de 9,06 la mie.

În toate localitățile de mai sus putem observa că incidența a depășit 9 la mie. De asemenea, alte șapte zone se confruntă cu o rată de infectare mai mare de 8 la mie, iar în alte 14 localități datele arată că încidența a trecut de 7 la mie.

Primul oras care se apropie de 6 la mia de locuitori
Primul oras care se apropie de 6 la mia de locuitori

Primul oraș care se apropie de 6 la mia de locuitori

Conform datelor oficiale, țara noastră are nu mai puțin de 21 de localităţi care au rata de infectare mai mare de 5 cazuri Covid la mia de locuitori.

Amintim că în zonele în care incidența depășește 3 la mie, certificatul verde devine obligatoriu pentru accesul în anumite locații. De asemenea, restricții mai dure, cum ar fi carantina de noapte în weekend, vor intra în vigoare în zonele în care incidența depășește 6 la mie.

Timișoara este primul oraș mare care se apropie de această cifră. Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, 79 de municipii și orașe și 414 comune au rata de incidență mai mare de 3 la mie. De vineri până sâmbătă, nu mai puțin de 76 de localități au trecut în scenariul roșu, în plus față de cele 417 care erau în urmă cu o zi. Totalul a ajuns la 493. Iată orașele care au depășit sau se apropie de 6 la mie.

  • Timișoara – rata de infectare este de 5,98 la mie:
  • trei orașe din jurul Bucureștiului – Bragadiru, Popești-Leordeni și Voluntari – rata de infectare a depășit pragul de 6 la mie;
  • Otopeni – rata de infectare este de 5,81 la mie.
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...