Care este diferența dintre Nutella și Fineti. Există câteva detalii care le fac deosebite

Ana Anitoiu 19.07.2021, 17:31
Care este diferența dintre Nutella și Fineti. Există câteva detalii care le fac deosebite

Diferențele dintre Nutella și Fineti se reflectă atât în gust, cât și în prețurile la care cele două produse sunt vândute în magazine. Deși ambele pot fi folosite în clătite, pe pâine prăjită sau în diverse deserturi, rețetele celor două tipuri de cremă de ciocolată nu sunt identice.

Rețeta Nutella își are originea în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial

Crema de ciocolată extrem de populară la nivel mondial își are originea în perioada celui de-Al Doilea Război Mondial. Rețeta Nutella a fost descoperită pe vremea când antreprenorul italian Pietro Ferrero a venit cu ideea de a adăuga alune măcinate în ciocolată. În acest fel, el a reușit să compenseze penuria de cacao din țară. Rezultatul a fost delicios și a avut un succes răsunător.

Grupul Ferrero susține că rețeta Nutella este bazată pe ingrediente simple și durabile. Crema tartinabilă fără de care multe persoane nici nu concep un desert sau un mic dejun are următoarele ingrediente: zahăr, ulei de palmier, 100% pastă pură de alune de pădure și cacao din boabe provenite mai ales din Africa de Vest.

Lista ingredientelor din rețeta Nutella continuă cu: lapte praf degresat fabricat prin îndepărtarea apei din laptele degresat pasteurizat; lecitină din soia, ce ajută la menținerea separării ingredientelor și a unei texturi uniforme; și o formă sintetică de vanilină.

Care este diferenta dintre Nutella si Fineti
Desert cu crema de ciocolata tartinabila

Diferențele dintre Nutella și Fineti

Prima dintre diferențele dintre Nutella și Fineti ce poate fi observată imediat este cea referitoare la preț. De exemplu, pe site-ul lanțului de magazine Mega Image, un borcan din sticlă de 400 de grame cu primul produs costă 12,11 lei, în timp ce unul din plastic la aceeași cantitate are prețul de 7,50 lei.

Spre deosebire de cei care optează pentru rețeta Nutella clasică, românii care aleg de obicei Fineti sunt obișnuiți să găsească ceva mai multe sortimente – crema tartinabilă cu cacao și alune de pădure, dar și pe cea bicoloră, cu cacao, alune de pădure și lapte. Cele două sortimente au și câte o variantă la care sunt adăugați în compoziție biscuiți.

Printre diferențele dintre Nutella și Fineti se numără și cea referitoare la gust. Mai exact, cea de-a doua este mai puțin dulce și conține mai puțină ciocolată. Unele persoane o pot prefera tocmai din acest motiv, precum și datorită prețului mai accesibil.

Spre deosebire de rețeta Nutella, cea pentru Fineti se bazează pe următoarele ingrediente: zahăr, ulei vegetal dintr-o singură plantă sau mai multe, pastă de alune de pădure, arome, pudră de cacao, lapte praf degresat, grăsimi vegetale hidrogenate și lecitină. Cele mai multe dintre acestea, ca și în cazul primei rețete, pot dăuna organismului, mai ales dacă sunt consumate în exces. Vezi AICI secretul pentru cel mai bun tort de ciocolată!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...