Care este, de fapt, rolul găurilor de pe biscuiți. Puțină lume știe acest truc fabulos

Cătălina Burghelea 21.10.2021, 14:34
Care este, de fapt, rolul găurilor de pe biscuiți. Puțină lume știe acest truc fabulos

Cui nu-i plac biscuiții? Vin în diferite forme și cu o multitudine de umpluturi, încât nu ai cum să te saturi vreodată de ei. Simpli, cu lapte, ciocolată, vanilie sau fructe, biscuiții reprezintă acea plăcere vinovată de la cafea, dimineața. Sunt atât de delicioși și crocanți, nu ai cum să le reziști oricât de mult ai ține la siluetă. Totuși, mulți dintre biscuiți au mici găurele pe suprafața lor. Care este rolul lor? Explicația este foarte simplă.

Secretul găurilor de pe biscuiți s-a aflat

Ei bine, biscuiții tradiționali, fără umplutură, au acele mici orificii dintr-un simplu motiv. Dacă nu ar exista găurelele pe suprafața lor, s-ar acumula abur în interiorul biscuiţilor. Ceea ce înseamnă că biscuiţii tăi preferați s-ar fărâmiţa și nu ar mai avea același aspect apetisant pe care îl știi. De aceea, cofetarii scot afară aburul din interiorul biscuiţilor, pentru a obţine o textură uniformă.

Micile orificii au un rol foarte practic

Fără aceste mici orificii de pe suprafața biscuiților, nu s-ar mai coace corespunzător. Găurelele le permit biscuiților să rămână plați și să nu se umfle, așa cum se întâmplă cu aluatul, de regulă.

Rețetă delicioasă de biscuiți de casă

În ceea ce privește poziționarea și numărul orificiilor, acestea variază în funcție de forma, de mărimea și de compoziția biscuiților. Acum că ai aflat care este rolul real al acestor orificii micuțe, să trecem la o rețetă delicioasă de biscuiți de casă.

Pentru rețeta dulce de Biscuiți de casă ai nevoie de următoarele ingrediente: două pliculețe de zahăr vanilat; coaja de la o lămâie; două ouă la temperatura camerei; 125 grame unt la temperatura camerei; 90 grame de zahăr; 250 grame de făină și un vârf de linguriță de sare.

Modul de preparare este mai simplu decât crezi

Modul de preparare nu este deloc complicat, ci foarte simplu. În primul rând, bate untul cu zahăr până devine o cremă pufoasă. Bate oul separat, apoi adaugă-l în compoziția de unt. Adaugă și sarea, apoi făina, lingură cu lingură. Când coca începe să se închege, bag-o la frigider, timp de o oră, chiar două.

Nu te panica dacă aluatul se crapă pe margini

Scoate mingea de cocă din frigider, frământă aluatul rapid și taie-l în două. Întinde prima jumătate cu făcălețul (cam 1 cm grosime să aibă). Nu te speria dacă aluatul se va crăpa pe margini. Este ceva normal, deoarece untul din cocă s-a întărit. Procedează la fel și cu a doua jumătate de aluat. Formează „șerpișori” și bagă-i la cuptor. Lasă-i 30 de minute la cuptor, iar la final pudrează biscuiții cu zahăr. Vezi cât de simplu e? După ce ai aflat de ce au biscuiții găuri în ei, surprinde-ți persoanele dragi cu această rețetă dulce, perfectă pentru un răsfăț culinar deosebit.

Ce poți să faci cu biscuiții abia scoși din cuptor

O idee pe care o poți lua în calcul este să fărămițezi biscuiții de casă abia preparați și să-i adaugi în blaturile de tort, prăjituri sau chec. Gustul te va surprinde total! Sau poți pur și simplu să-i amesteci cu mere date prin răzătoare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...