Care este, de fapt, cel mai bun lapte pentru consum. La ce trebuie să fii atent când îl cumperi

Andrei Simion 02.03.2023, 19:41
Care este, de fapt, cel mai bun lapte pentru consum. La ce trebuie să fii atent când îl cumperi

Preşedintele Asociaţiei Pro Consumatori (APC), conferențiarul universitar doctor Costel Stanciu, a explicat care este cel mai bun lapte pentru consum și la ce trebuie să fie atenți românii atunci când cumpără un astfel de produs.

Cel mai bun lapte pentru consum

Potrivit președintelui APC, 99% dintre cei care consumă frecvent lapte nu ştiu să facă diferenţa între un produs și altul, pe baza informaţiilor trecute pe etichetă, între un lapte standardizat şi unul nestandardizat, aşa cum îl dă vaca.

„Acest lucru reiese foarte clar din oferta de lapte de consum existentă la vânzare în marile structuri comerciale”, a spus conferențiarul universitar doctor Costel Stanciu, precizând că cel mai bun lapte este cel nestandardizat.

A pulverizat lapte pe plante, iar in scurt timp a observat o schimbare uriasa. Efectul este uimitor
Lapte

Prețul laptelui, în scădere

Prețul laptelui este în scădere, conform președintelui Asociației Patronale Române din Industria Laptelui, Dorin Cojocaru, care a explicat că momentul critic a fost înregistrat în luna octombrie, când s-a atins pragul între preţuri, costuri şi puterea de cumpărare.

„În decembrie, toţi furnizorii trebuiau să refacă contractele şi să renegocieze. Furnizorii au redus preţul către comericanţi cu 10%-15% şi a apărut un război al promoţiilor Black Friday permanent, care s-a întins şi pe 2023.

În ianuarie, furnizorii au mai cedat încă 10% pentru că s-au mai redus şi costurile la materie primă, pentru că s-au acumulat stocuri în toată Europa”, a spus Dorin Cojocaru.

Unii specialiști în sănătate au atras atenția că laptele nu este recomandat în alimentația adulților. Motivul este acela că pe măsură ce înaintează în vârstă, aproximativ 70% dintre oameni pierd enzima numită „lactază” și odată cu ea și capacitatea de a digera lactoza. Astfel apare intoleranța la lactoză.

Oase refuză în continuare să reia prietenia ruptă cu CRBL
Urmăriți Impact.ro și pe