Care este, de fapt, arma secretă a Simonei Halep pe terenul de tenis. Sportiva a fost dată de gol

Marian Cărăvan 02.04.2020, 11:43
Care este, de fapt, arma secretă a Simonei Halep pe terenul de tenis. Sportiva a fost dată de gol

Simona Halep, locul 2 WTA, a fost analizată atent de o fostă jucătoare de tenis. Aceasta a descoperit care este, de fapt, arma secretă a Simonei Halep pe terenul de tenis.

Care este, de fapt, arma secretă a Simonei Halep pe terenul de tenis. Sportiva a fost dată de gol

Fosta jucătoare de tenis Barbara Schett, acum analist TV, a avut numai cuvinte de laudă pentru campioana noastră. Constănțeanca este pusă în aceeași categorie cu două dintre starurile tenisului mondial, fabuloșii Rafael Nadal și Roger Federer. Barbara Schett a ajuns la concluzia că principala armă a Simonei Halep este puterea mentală, alături de lovitura sa de backhand. Fosta sportivă consideră că pozitivitatea este un atu care o face pe Halep să câștige meciuri, dar este și o calitate care se antrenează.

„Ca jucător de tenis poți întotdeauna să-ți îmbunătățești jocul. Știm cu toții că Simona nu-ți oferă cadouri pe teren, dă înapoi fiecare minge și luptă neîncetat. Se apără incredibil de bine, iar jocul ei de picioare este grozav. Lovitura de backhand în lungul liniei este arma din jocul ei. Știm că ar putea varia mai mult și veni mai des la fileu, dar arma ei este starea mentală. Când se simte bine pe teren nu are cum să rateze.

Poate fi foarte agresivă și este la cel mai înalt nivel al ei atunci când este pozitivă pe teren – așa a fost la Wimbledon. Trebuie să accepte că dacă nu este pozitivă, atunci va face multe greșeli, asta e important pentru ea și a fi pozitiv e ceva ce trebuie să antreneze ca jucătoare – e în regulă să mai facă câte o greșeală. Chiar și cei mai buni jucători din lume – Roger, Rafa – și ei au nevoie mereu să-și îmbunătățească jocul. Munca nu se oprește niciodată”, a spus Barbara Schett, pentru Eurosport.

Câți bani a câștigat Simona Halep din tenis

Simona Halep a devenit în luna februarie a acestui an campioană la Dubai, după o finală electrizantă cu Elena Rybakina și s-a ales cu o sumă importantă de bani.

Pentru trofeu, campioana noastră a fost premiată cu 696.860 de dolari (aproximativ 645.146 de euro) şi 470 de puncte WTA, iar Rybakina va fi recompensată cu 372.200 de dolari (344.580 de euro) şi 305 puncte WTA.

Simona a jucat la al treilea turneu din 2020 și, deocamdată, ultimul. Ocupanta locului 2 WTA a mai jucat la Adelaide şi Australian Open. După primele două competiții, contul Simonei s-a mărit cu 744.773 de dolari (aproximativ 689.500 de euro).

Simona Halep se află la al doilea titlu la Dubai, după cel din 2015. Astfel, Simona a ajuns la al 20-lea trofeu WTA din carieră. Totodată, a fost prima finală după titlul de anul trecut, de la Wimbledon şi a 37-a din carieră. Halep are şi 17 finale pierdute.

În toată cariera, Simona Halep a acumulat de pe urma turneelor la care a participat peste 35 de milioane de dolari.

Urmăriți Impact.ro și pe