Care este cel mai scump material din lume. Un gram costă 62 de miliarde de dolari

Care este cel mai scump material din lume

Materialele de dimensiuni mari sunt, de obicei, cele mai scumpe, dar și greu de obținut. Astfel, comercianții au pus pe piață unele dintre cele mai scumpe materiale din istorie. Costurile acestora variază adesea în funcție de mai mulți factori, iar în unele cazuri deținerea și folosirea acestora se dovedește a fi ilegală.

Care este cel mai scump material din lume

În acest sens, cel mai scump material din lume este antimateria. NASA a declarat că un singur gram de antimaterie costă aproximativ 62,5 miliarde de dolari. Prețul este atât de mare fiindcă cercetătorii afirmă că antimateria reprezintă opusul materiei obișnuite iar din această cauză duce la anihilarea materiei obișnuite cu care intră în contact.

Materialul ar putea fi folosit pentru alimentarea navelor care călătoresc în spațiu, însă această tehnologie este încă indisponibilă. Totuși, cercetătorii au creat o formă de imagistică medicală care folosește antimateria.

Care este cel mai scump material din lume

Care este cel mai scump material din lume

După antimaterie, un alt material extrem de scump este cel numit buckminsterfullerene, la care universitatea Oxford a lucrat mai mult de 12 ani pentru a-l produce, fiind vorba despre o bilă formată din 60 de atomi de carbon care au atomi de azot în jurul lor.

Materialul costă aproximativ 150 de milioane de dolari și este utilizat pentru construirea unor ceasuri atomice portabile. Ceasurile pot avea dimensiunile unei camere, însă cu ajutorul acestei nou material ar putea avea dimensiunile unui cip.

Urmează californiul, fiind un element chimic care nu apare în mod natural pe Pământ, deoarece are nevoie de un reactor de particule sau unul nuclear pentru al sintetiza. Acesta costă 27 de milioane de dolari pe gram. Se mai știe că are o radioactivitate extrem de ridicată, deoarece un singur microgram eliberează în jur de 170 de milioane de neutroni în fiecare secundă.

Iar după acesta vin diamantele, care sunt extrem de scumpe, chiar dacă nu sunt cele mai rare pietre prețioase de pe Pământ. Sunt folosite foarte des pentru realizarea bijuteriilor, mai ales a inelelor de logodnă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI