Care este cel mai bun ulei pentru prăjit cartofii. Surpriza e cu adevărat uriașă

Ana Anitoiu, Adrian Dumitru 20.10.2021, 13:22
Care este cel mai bun ulei pentru prăjit cartofii. Surpriza e cu adevărat uriașă

Proprietarul unor restaurante a dezvăluit care este cel mai bun ulei pentru prăjit cartofii. Surpriza e cu adevărat uriașă și este departe de ceea ce folosesc de obicei românii. Bucătarul a divulgat și un truc la care apelează de fiecare dată.

Trucul ce se aplică înainte de a prăji cartofii

Un britanic care deține în capitala Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord trei restaurante specializate pe ”fish and chips”, adică pește pane cu cartofi prăjiți, a dezvăluit câteva secrete.

Britanicul este de părere că cei mai buni cartofi pentru prăjit sunt cei din soiul irlandez Maris Piper. Aceștia au o coajă palidă, aurie, și o textură făinoasă. Însă, în cazul în care acest soi este greu de găsit, se pot folosi și altele, comparându-le între ele și alegându-l pe cel preferat.

Un truc recomandat de proprietarul de restaurante londoneze este ca după curățare și tăiere, cartofii să fie spălați cu apă rece pentru îndepărtarea excesului de amidon. În acest fel, ei vor deveni mai crocanți.

Care este cel mai bun ulei pentru prajit cartofii. Surpriza e cu adevarat uriasa
Cartofi prajiti condimentati

Care este cel mai bun ulei pentru prăjit cartofi

Conform proprietarului de restaurante londoneze, cel mai bun ulei pentru prăjit cartofi este cel de arahide. Cartofii sunt gata de scos pe prosoape pe hârtie sau pe un grătar curat așezat pe o tavă abia atunci când capătă o culoare aurie-maronie.

”Eu folosesc ulei de arahide pentru că se comportă bine la temperaturi foarte mari, fără să se ardă. Este nevoie de un ulei bun, iar acesta este cel mai bun, inclusiv datorită aromei. Un mic truc este să scoți cartofii și să-i strângi, dar ai nevoie de mâini de chef pentru asta.

Folosește ulei de calitate, ia-ți o friteuză de masă și folosește cartofi Maris Piper. Dedică puțin timp pentru tăierea lor, astfel încât să aibă forma pe care o preferi. Taie-i frumos și egal, ca să se gătească în același timp”, a spus proprietarul de restaurante, care are mare succes cu rețeta lui de ”fish and chips”, conform dailystar.co.uk.

Mai mult, bărbatul a dezvăluit care este testul pentru a afla dacă peștele acoperit cu un strat de aluat este complet gătit. Mai exact, se folosește o pereche de clești, se ridică o bucată de pește pane și se observă culoarea picăturilor de ulei.

Alegerea soiului potrivit de cartofi este foarte importantă indiferent de felul de mâncare dorit. Dacă unii sunt mai potriviți pentru salate, piureuri, supe creme, alții sunt mai buni pentru prăjit sau copt. Vezi AICI ce cartofi să foloseşti pentru piure sau pentru prăjit!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...