Care este cea mai frumoasă stradă din lume. Cine a reușit să intre în top 10

Ioana Bucur 16.06.2021, 18:57
Care este cea mai frumoasă stradă din lume. Cine a reușit să intre în top 10

Care este cea mai frumoasă stradă din lume. Oamenii au propus, speciliștii au votat, iar clasamentul este plin de surprize. Criteriile după care s-a întocmit ierarhia au fost cât se poate de diverse: de la restaurante, baruri, oferte culturale, viață de noapte, până la arhitectura clădirilor sau grădinile spectaculoase. Cine a reușit să intre în top 10.

Care este cea mai frumoasă stradă din lume

Aproape 27.000 de oameni au fost întrebați care este cea mai frumoasă stradă din lume. Odată strânse propunerile, editorii de la Time Out Magazine au început „munca de teren” și au reușit să stabilească un top 10, ținând cont de restaurante, baruri, ofertele culturale, viața de noapte, arhitectura clădirilor și grădinile spectaculoase pentru fiecare nominalizare. Un alt factor ce a cântărit mult a fost modul în care fiecare stradă cultivă un sentiment de comunitate, ceva ce a fost mai important ca niciodată în anul marcat de pandemia de Covid-19.

Așadar, potrivit editorilor de la Time Out, cea mai frumoasă stradă din lume este Smith Street, din Melbourne, Australia. Artera este apreciată de localnici și turiști pentru magazinele sale independente, barurile pentru persoanele gay, muzica live și restaurante.

Pe locul al doilea a fost aleasă Passeig de Sant Joan din Barcelona. Chiar dacă nu este la fel de celebră precum „vecina ei”, Las Ramblas, este considerată printre primele coridoare verzi ale orașului, având piste pentru biciclete, trotuare largi, copaci și o mulțime de bănci. În prezent, pe ea funcționează piața alimentară Mercat de l’Abaceria.

Podiumul este completat de South Bank, din Londra. Strada de pe locul al treilea este una dintre cele mai spectaculoase artere ale Tamisei, găzduind Teatrul Național din Londra și Teatrul Globe al lui Shakespeare. Cei care se plimbă pe South Bank se pot bucura și de o priveliște impresionantă asupra catedralei St. Paul și are o mulțime de restaurante, baruri și terase.

Care este cea mai frumoasă stradă din lume
Smith Street, Melbourne

Ce alte străzi au mai reușit să intre în top 10

San Isidro, din Havana, a ajuns pe locul al patrulea în top, grație artei stradale, în timp ce pe locul cinci a fost aleasă celebra arteră Sunset Boulevard, din Los Angeles – una dintre cele mai cunoscute din întreaga lume.

Top 10 cele mai frumoase străzi din lume continuă cu:

6. Witte de Withstraat, Rotterdam, Olanda;

7. Rua Três Rios, São Paulo, Brazilia;

8. Haji Lane, Singapore;

9. Rua Rodrigues de Faria, Lisabona, Portugalia;

10. Calle Thames, Buenos Aires, Argentina

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI